applikointia.

Mielenkiintoinen projekti lähti eilen liikkeelle Helsingin tilkkukilta Syyringin kiltaillassa. Uusi killanvetäjämme Soile keksi, että me kiltalaiset teemme yhdessä hienon tilkkupeiton, joka noin vuoden kuluttua on valmis huutokaupattavaksi hyväntekeväisyystarkoitukseen. Kilta lähti tähän mukaan ja päädyimme aika nopeasti siihen, että toteutamme Kim McLeanin mallin Stars and Sprigs.

Eilen jaettiin Töölön Tilkkupajan lahjoittamat taustakangasneliöt ja kaikille halukkaille applikoijille vähintään yksi kaava. Pöydällä oli kiltalaisten projektiin lahjoittamia kankaita, joista saimme poimia tilkkuja applikaatiossamme käytettäväksi. Ai niin, jaossa oli vielä valmiita varsi- tai oksakaitaleitakin.

Hillitsin itseni ja otin vain yhden kaavakappaleen ja hyvin varovaisen kokoelman tilkkuja käytettäväksi applikaatioon. Teen sitten lisää jos oikein innostun.



Malliin tarvitaan 40 applikaationeliötä - kuvioita on 20 erilaista - ja saman verran tähtiblokkeja ja mallissa on lisäksi valtavan leveät applikoidut lehdykkäoksat kehyksenä. Kyllä tässä applikoitavaa riittää! Onneksi meitä on monta tätä tekemässä, niin ehkä peitto sentään valmistuu.

Valmistumisesta tai pikemminkin sen viipymisestä puheen ollen, uusin tilkkupussukka on ollut tässä vaiheessa monta päivää:


En vain ole päässyt ompelupöydän ääreen enkä ole siellä nytkään, kun kirjoitan postausta!

On tällä sentään vuorikin jo ommeltuna:


Oikaisin enkä järjestänyt väljyyttä taskuun, vaan se on poikkeuksellisesti ihan lituska. Pussukan omistaja voi säilytellä siellä vain litteitä juttuja.


Ei tässä kauan kyllä menisi, että ompelisin pussukan valmiiksi. Ehkä se jo tänä iltana on valmistujaiskunnossa! Ainakin toivon niin.

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Meinasi mennä näkkäri väärään kurkkuun, kun vilkaisin peittomallia. Ette sitten ihan pientä urakkaa ottaneetkaan, mutta upea on!
Lea P sanoi…
Hyvä kun laitoit osoitteen peittoon, piirtelin ja silppusin jo kynnen kokoisia lehdyköitä useamman ja aloin pähkäilemään että mitenkäs lähelle vartta ne pitikään ommella. Vasta olen harsinut yhden ruudun varsiosat paikalleen etten sen pidemmälle ole vielä ehtinyt.
*VEKKI* sanoi…
Kyllä on upea malli peittoonne. Ja tarkoitus vielä upeampi. Onnea vaan matkaan ompelijoille.
Tilkkureppu sanoi…
Ohh, ihanan peiton mallin olette ottaneet tehtäväksi, kova työ, siinä riittää hommaa monelle.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Eihän teiltä osaavilta tilkkuilijoilta mene kuin tovi tuollaisen peiton tai parin tekemiseen. Pussukasta on tulossa taas ihan supersoma.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.