tiistai 8. lokakuuta 2013

tilkkutyökirja-arvostelu.

Lainasin Töölön Tilkkupajan Soilelta Bright and Bold Cozy Modern Quilts –kirjan, kirjoittanut Kim Schaefer (2012).


Kirjan takakansi lupaa 20 uutta mallia, joista osa on torkkupeittoja, osa seinävaatteita ja osa kaitaliinoja. Tarvitaan vain suoria saumoja, neliöitä ja suorakaiteita.

 Kirja pitää minkä lupaa, ja enemmänkin. Katselin hänen mallinsa läpi ja sain ainakin 20 lisäideaa!

Kim Schaefer on kirjoittanut ohjeet tarkoiksi, siis ohjeiden mukaan leikataan aina tietyn kokoisia neliöitä ja suorakaiteita, joista yhdistetään blokit. Minun mieleeni tulisi käyttää joissain kohdin kaitaleita eikä tietyn mittaisia paloja, mutta menekkimielessä palat ovat toki tarkempia.

Yksi hänen huomautuksensa huvitti minua kovin. Hän kertoo käyttävänsä usein työn taustakappaleen kangasta myös työn kanttaukseen, koska ”se on hyvä tapa käyttää yli jäänyt taustakangas”. Hah hah, minulla kun ei koskaan tunnu olevan taustakangasta edes sen vertaa, että saisin siitä yhden taustakappaleen, saati sitten, että sitä jäisi yli!

Kirja olisi vielä parempi, jos siinä vinkattaisiin edes pari normiompelukoneella onnistuvaa tikkausmallia. Mallityöt on kaikki longarm-tikattu.

Minulla on saman tekijän kirja, jossa on pelkkiä Cozy Modern Quilts, ja jonka olen siis myös arvostellut. Tämän Bright and Bold -kirjan värimaailma on iloisempi kuin tuon, mutta ei kaikilta osin minun mieleiseni. Kun katson mallitöiden värityksen ohi, löydän tosiaan monta erinomaista tilkkutyöideaa! Suosittelen kirjaa!

4 kommenttia:

Soile Kivinen kirjoitti...

Ihana kirja, mutta voi. On niin paljon tilkkutöitä, jotka haluaisin tehdä ja niin vähän aikaa. Siksi mä ompelen koko ajan, kamala kiire. Onneksi gammill-tikkauskone helpottaa huomatavasti.

Irma kirjoitti...

Miks laitoit kirjan näytille! Tuli tunne että pitää heti tutkia mistä sen löytäisi:)

Päivityksiä kirjoitti...

Heh heh, miten se tausta menee mullakin aika usein tilkkutyöksi..?!? Ihanaa että jollain toisellakin :)

Hannele kirjoitti...

Luulisin, että juju tietyn mittaisissa paloissa kaitaleiden sijasta on varmistaa, että kaikista blokeista tulee varmasti samankokoisia - tai ainakin huomaa heti kättelyssä, jos jossain vaiheessa tulee ommeltua väärän levyisellä saumanvaralla :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails