taustakappale toiseen tilkkutyöhön.

Raidallinen tilkkupinta oli niiiiin kirjava, että olisi luullut taustakappaleiden valitsemisen olevan helppoa. Kaikkien olisi luullut käyvän yhtä hyvin (tai huonosti). Mutta vähän vaikeaa oli.

Ensiksikin, tilkkupinta oli itsekseen jo niin iso, etten saanut levitetyksi sitä suorana sommitteluseinälleni vapaana olevalle makkarin lattialle. Rähmä. Sitä isomman taustakappaleen kokoaminen oli siis tavallistakin haastavampaa.

Lopputulos: valmis taustakappale ja tilkkupinta ommeltuna, silitettynä ja taiteltuna, valmiit lähtemään Töölön Tilkkupajaan Longarm-tikkauspalveluun.


Myönnän päässeeni melko hyvään alkuun Kvilttaajalta saamani kukkapinnan, muutaman jäännöspalan ja ikivanhan tilkkukangashankintani avulla:


Yli puolet pinnasta tehtynä! Eikä tarvinnut ommella kuin … viisi saumaa tässä vaiheessa.

Olen ostanut Kvilttaajalta hänelle tarpeettomaksi käyneitä kankaita nimenomaan taustakappalekäyttöön. Otin yhden niistä esille, mutta kuvio ei tuntunut sopivan tähän työhön. Kolmannella kokeilemalla kuvio ja värit alkoivatkin sointua oikein hyvin. Kaikki sopii kun vain panee sopimaan!


Kyseinen sopii-ei sovi –kangas on siis tuo punapilkkuinen/-kukkainen kuvan vasemmassa reunassa.

Taustakappaleen värien ja kuvioiden massoittelu näyttää tältä:


Ehkä tämä ei taaskaan valahda kategoriaan "tykkään taustapuolesta melkein enemmän kuin etupuolesta," mutta ei tämä myöskään ärvötä. Ihan ookoo.

Ja taas koottu kankaista, joita minulla jo oli. En päässyt joutunut kangaskauppaan ostosmatkalle.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Ehkä sun kannattaisi tulla mun luo katsastamaan sopiva taustakankaita seuraaviin projekteihin. Täällä on aika isoja paloja, jotka ovat odottaneet käyttöön pääsemistä pitkään. Ihmeellistä, miten saat aina sovitetuksi niin erilaisista kankaista kivan taustan.
*VEKKI* sanoi…
Nätiltä tuo tausta näyttää. Kiva sitten nähdä kun valmis ja tikattu. Tuo blokki on niin mielenkiintoinen ja varmaan vaikea ommella.
Tilkunviilaaja sanoi…
Blokkia ei ole vaikea ommella. Olen tehnyt siihen ohjeen. En osaa nyt ipadillä liittää tähän linkkiä, mutta ohje löytyy blogini oikean reunan linkkien takaa: kiva raidallinen tilkkublokki. Varmasti Vekki ja te muutkin osaatte ommella näitä, kun minäkin osaan!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?