taustakappale tilkkutöihin.

Vaikka sommitteluseinälläni makkarin lattialla on ahdas työskennellä ja vaikka on kuumakin, on sinniteltävä. Valmiit tilkkupinnat ansaitsevat saada taustakappaleet, jotta voin viedä työt tikattaviksi Töölön Tilkkupajan Longarm-tikkauspalveluun, taitavalle Soilelle.

Ruutu-ristikkotyön aikana leikkasin muutamia väärän kokoisia paloja ja lopulliseen pintaankin tein vahingossa neljä neliötä liikaa. Ompelin niistä pötkön, joka tulee nyt koristamaan peiton taustakappaletta.


Pötkö kuvassa ylävasemmalla – alaoikealla tilkkupintaa taiteltuna, että näette, mitä työtä tarkoitan.

Tähän työhön en vielä ole keksinyt muuta taustakappaleideaa. Nyt löytyisi kankaitakin – olen ostellut isohkoja paloja varastoon juuri töiden taustakappalekäyttöä varten – mutta ei oikein täydellisen sopivaa väriä/kuviota. Pitäisi kai nöyrtyä ostamaan yksivärisiä kankaita, joista voi tehdä tyylikkään taustakappaleen riemunkirjaville tilkkupinnoilleni!

On vain niin vaikeaa! Yksivärisen minkään ostaminen on t-y-l-s-ä-ä.

No, sitten riemunkirjava raidallinen tilkkupinta, joka sai hyvin sopivat kehyksetkin itselleen. Olin jättänyt varsinaisesta tilkkupinnasta pois yhden liian kirjavan ( ! ) ja siis epäonnistuneen raitablokin. Muokkasin sitä hieman ja ompelin sen sitten lakanakangaspötkön osaksi. Siitä tulee osa taustakappaletta.


Tähän työhön onnistuin löytämään melko hyvin sopivia kangaspaloja. Raidallisehkon kehyskankaan kanssa yllättävän samaa henkeä ja värisävyäkin oli kangas, jonka tilkkuystäväni Kvilttaaja oli hylännyt. Muistelen hänen sanoneen, että kangas oli kamala – hän oli kokeillut värjäämälläkin pelastaa kangasta johonkin järkevään käyttöön, mutta turhaan. No, tähän työhön tuo kangaspala on onnen omiaan!

Sitten löysin käytöstä poistetun pussilakanan, jossa on kaunis kuvio, ja iät ja ajat sitten ostamani vaaleankeltapohjaisen tilkkutyökankaan. Näistä kehitän taustakappaleen. Onneksi palat ovat melko isoja!

Tarpeellinen ? ostos 

Kirjoitin edellisessä postauksessa kuvitelleeni 25-senttisten vetoketjujen varastoni ehtyneen. Vaikka kuvitelmani oli erheellinen, täydensin varastoa silti Tammisaaren-lomapäivän aikana eilen. Ostin toriaukion viereisestä liikkeestä nämä söötin väriset vetoketjut:


Yksi näistä on kyllä 30-senttinen. Ajattelin kokeilla, millainen pussukka sen ympärille syntyisi.

Kovin ovat kesäisen karkkivärisiä kaikki! Kesä on niin läsnä!

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Hienoa, että löysit käyttöä tuolle kankaalleni. Siinä oli alunperin beige tausta ja sen päällä musteensinisiä painokukkia. Laitoin sen yhteen siniseen värjäyserään, mutta ei se muuttunut tarpeisiini sopivaksi. Vetoketjut ovat tosi namuja. Kokeilen lähipäivinä muuttaa yhden vetoketjun väriä paintstikeilla. Saas nähdä miten käy.
*VEKKI* sanoi…
Ihanaa, että valitset ensin kauniin karkki-vetoketjun ja sitten siihen sopivat kankaat! Näinhän se pitääkin olla, eikä toisin päin. ;);)
Tilkunviilaaja sanoi…
Yleensä taitaa tilkkupinta syntyä ensin ja vasta sitten muistan katsoa, millaisia sointuvia vetoketjuja varastossa mahtaa olla...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

Iloinen yllätys.