tyynynpäällisiä. musta-valkoista.

Ohi kaikkien suunnitelmien, ompelin tänään tyynynpäällisen. Vintin siivouksen aikana löysin kuviollisen karvatrikoon, josta olin kaiketi suunnitellut ompelevani jotain Tyttärelle. Kangas ei enää vaikuta siltä, että se aivan pian kelpaisi minkäänlaiseksi vaatteeksi jälkikasvulle, enkä sitä näe oikein omana asunanikaan. Otin kankaan kuitenkin esiin – keksin, että siitä voisi saada kivan tyynynpäällisen.

No tilkkutyöt ovat minun juttuni, joten en suoralta kädeltä halunnut tehdä tyynynpäällistä kokonaan karvatrikoosta. Päätin tehdä toisen puolen puuvillakankaista.

Karvatrikoo oli toiselta puoleltakin kivan kuvioista:


Valmiina ”Nurin-oikein”-tyynynpäällinen näyttää tältä:


Toisella puolella on väriin sopivia ja väriin sopimattomia kukkakankaita. Ompelin vetoketjukaistaleen ensiksi ja lisäsin kaistaleeseen muut tyynykappaleet.


Päällinen on 50cm x 50cm tyynyyn sopiva. Minulla oli 55-senttisiä vetoketjuja, joista valitsin väreihin parhaiten sopivaksi persinkanvärisen. No eihän se sovi näihin väreihin lainkaan, mutta ei hätää, ompelin vetoketjun piiloon.

Tyynyn nimi on ”Nurin-oikein,” koska ompelin siihen Tilkunviilaaja-kangasmerkin ylösalaisin. Kukkasilla on kuitenkin selvä suunta, ja sitten kangasmerkki on niihin nähden ylösalaisin. Joten päällinen saa olla ”Nurin-oikein”.

Toinen päällinen

Applikoidun tilkkukukan kääntöpuolelle tyynynpäälliseen tulee pari tilkkua ja lisäksi ruskehtavaa kangasta. Tähän tyynyyn tuli napit ja napinlävet.


Kuvassa napinläpiä ei vielä näy, mutta täytyy tunnustaa, että mittasin niiden keskinäiset välimatkat vaihtelevan mittaisiksi. Niiden piti olla kahdeksan sentin etäisyydellä toisistaan, mutta parin välillä on varmaan vain seitsemän senttiä. Onpa vähän noloa, miten tässä nyt niin kävi?!

Musta-valkoista

Etsin taas esiin musta-valkoisia kankaita ja ompelin niitä satunnaisesti yhteen. Halusin esimerkiksi kokeilla, saisinko syntymään oikein kapean tilkkukaistaleen. Sain.


Valkoistakin on niin eri sävyisiä, että jouduin laittamaan tietyt kankaat laukun toiseen ja tietyt toiseen kappaleeseen. Vierekkäin tai edes samaan pintaan laiteltuina toinen valkoinen olisi näyttänyt likaiselta.


Totta kai piti jättää langanpätkä mustan kankaan päälle näkyviin!
Näistä tulee isohko vetoketjulaukku, ja taidan kokeilla, miten silitettävä tukihuopa toimii tämän kokoisessa laukussa.

Olen saanut myös kirjavat lasinaluset tikkausta vailla valmiiksi, mutta niistä ei ole kuvaa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Mainioita, varsinkin tuo kolmas puhuttelee kovasti! Noin muuten, ohi kaikkien suunnitelmien on minusta oikein hyvä järjestys, sillä siten pääsee tekemään sitä mikä on kivaa juuri sillä hetkellä.
Musta-valkoiset työt ovat tosi upeita!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.