torstai 3. marraskuuta 2011

blogiarvonta /giveaway.

Tilkunviilaaja® on jo kaksivuotias! Juhlistan merkkipäivää blogiarvonnalla / giveawayllä.

Merkkipäivä hiipi mieleen vähän liian myöhään, joten vielä en voi kertoa tarkkaan, mitä arvonnan voittaja saa. Joka tapauksessa Tilkunviilaajan valmistaman jonkun jutun. Juttu selviää lähipäivinä.

Osallistu blogiarvontaan seuraavasti:

- Jätä tähän blogipostaukseeni kommentti, jossa kerrot ainakin yhden aiheen uudeksi ohjeeksi/tutoriaaliksi. Minkä ohjeen haluaisit minun kehittävän ja jakavan? Ideoita saa antaa useampia (ja useammassa eri kommentissa), mutta jokaisella osallistujalla on silti yksi arpa.

- Liitä kommenttiisi yhteystieto, että voin ottaa Sinuun yhteyden, mikäli voitat!

Voit osallistua arvontaan 9.11.2011 asti. Osallistuakseen ei tarvitse olla bloggaaja. Yhteystiedot ovat kuitenkin ne tärkeimmät!

Arvon voittajan 10.11.2011 ja jos saan postauksen aikaiseksi, kerron tuona päivänä myös voittajan nimen tai tunnisteen.

Lasinaluset

Tilkkutarhan kiltavierailusta löytämäni ihana kuponkikangas on muokkautunut vielä ihanammiksi lasinalusiksi. Tässä he odottavat tikkaamistaan:


Pallollinen kangas sopi kuponkien väreihin juuri täsmälleen, ja kangasta sattui olemaan juuri ja juuri riittävästi kuuteen lasinaluseen. Tähteeksi ei käytännössä jäänyt mitään.

Seuraaviin lasinalusiin tulee siis toisenlaista pallokuviokangasta:

Epäsiistiä

Taas unohdin ompelupisteestä poistuessani sulkea kangaskaapin oven. Palatessani takaisin näin perheemme karvahenkilön pistäytyneen kaapilla:


Ehkä teistä lukijoista on tylsää nähdä näitä kuvia kerta toisensa jälkeen, mutta kestäkää! Minulle on niin valtava mysteeri, mikä saa Kissamme riipomaan tilkkukankaani lattialle, kerta toisensa jälkeen. Onkohan se nähnyt televisiossa mainoksen, jossa lelulaatikon pohjalta aukeaakin pääsy toiseen maailmaan? Tai ehkä se on lukenut Velho ja Leijona –kirjan ja luulee, että kangaskaapin läpi pääsee kulkemaan Narniaan.

Kummallisen näköistä tilkkupintaa

Tikkaussyheröin ympäröimäni koekirjain sai ympärilleen jäännöspalapussista melkein satunnaisesti poimittuja kankaita:


Aika omituisen näköinen kokonaisuus, mutta pussukan tästä kyllä teen. Tosin toisen pussukkapuolen tekeminen on vaikeaa. Aina voi tehdä yhden satunnaisesti kummallisen, mutta että tekee toisen samalla tavalla satunnaisesti kummallisen. Tällä hetkellä pinta odottaa sitä toista puoliskoa sekä tikkaamista jäykistekerroksiin. Vetoketju on jo valittuna!

Tyttären nimi alkaa eellä ja hän kysyi huolestuneena, tuleeko tästä hänelle pussukka!

36 kommenttia:

vekki kirjoitti...

Teet niin ihania pussukoita, ja toivoisin ihan yksityiskohtaisen opastuksen sen tekoon.
Onnittelen kovasti blogiasi, sinulla on paljon kivoja töitä ja ihania kankaita.

Rva Pioni kirjoitti...

Pussukkaihmiselle voisin ehdottaa joulupostipussukkaa kaikenkirjaville joulukorteille tai vaikka ympärivuotiseen käyttöön laskuille, jotka roikkuvat vanhanaikaisen epäesteettisesti jääkaapin ovessa A4:sina.
Ihan henkilökohtainen tarve olisi ikävän värisen ja -näköisen työpäiväkirjan kansille.

ONNEA JA UUSIA INSPIRAATIOITA!

- Virpi - kirjoitti...

Onnea ja mukavia töitä myös jatkossa. Seuraan blogiasi pävitysten myötä. Toimiva käsityöpussukka neuleille olisi toiveeni. Oikein ihanaa syksyä ja tilkkuiluintoa!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle! Toivoisin ohjetta itsellenikin tarpeellisesta neulakirjasta eli miten sen tekisi tosi helposti ja nopeasti. Tämä siksi että omat silmäneulani seikkailevat liikaa pitkin ompelutarvikepussukkaani ja saattavat joskus puraista pussukan aukaisijaa.
Terv. Lea P.

Unknown kirjoitti...

Hei. Jostain syystä ensimmäinen kommenttini katosi bittiavaruuteen. Josko tulee koskaan takaisin. Blogiasi on ihana seurata ja pussukkasi ja kaikki työsi ovat tosi mahtavia. Minä kaipailen italian kielen lappusilleni pusseja/lokerikkoa, johon voisin laittaa muistiinpanokorttini.Verbikortit erikseen, sanakortit erikseen.Kiitos ohjeesta jo etukäteen!!!

Marle kirjoitti...

Minäkin tarvitsisin neulakirjan tekoohjeet. Tavallisista neulatyynystä silmäneulat katoaa jonnekin.

Mammutti kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle!
Niin upeita tilkkutöitä teet!
Miten olisi rahapussin ohje, sellainen vanhanaikainen lompakko, joita vanhoilla miehillä oli takataskussa. Itselläni olisi uuden lompakon teko edessä, vanha hajoaa ihan pian ja kaupoista en ole löytänyt yhtään varteenotettavaa mallia.Ja olen niin tykästynyt tuohon vanahnaikaiseen malliin.

Soile Kivinen kirjoitti...

Pick me :D

Tulee ihania alustoja. Minulla kankaat ovat vasta hautomovaiheessa.

titti // tittin elämää kirjoitti...

Korujensäilytys juttu olis kiva. Joku sellanen tosi nätti ja näppärä :) En oo vaan itse sellaista keksinyt.

tittin_elamaa AT luukku.com

Sukka-Mari kirjoitti...

Pussukkasi ovat todella ihania, kuten vekki tuossa edellä mainitsikin. Itse olenaika kehno ompelemaan ja tilkkuilu on siinä se todella vaikea puoli, vaikka aina ihailenkin tilkkutöitä. Joku henllpotekoinen (aloittelijalle sopiva) käsityö- tai kenkäpussi tilkkuilen olisi kiva. Varsinkin, jos olisi mahdollista saada vinkkejä... Taidan olla jo liiankin vaativainen :D

Kajsa kirjoitti...

Olen tilkkuilussa alkaja, mutta kiinnostaisi tietää miten paperia (paper piecing) käytetään tilkkuilussa hyväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä yksi kissanomistaja suorastaan rakastaa kaikkia kissakuvia ja -juttuja. Samoin sinun töitäsi.

Anja Koskinen

Eija kirjoitti...

Onnea blogillesi. Luen söönnöllisesti kirjoituksiasi. Kissajututkin ovat sydäntä lähellä. Pussukkasi ovat ihania. Uutena ideane olisi kansion päällystäminen tilkkutyötekniikalla. Lähinnä kansion päällypuoli kannessa voisi olla tasku sisäpuolella pikkutavaroille. Myos neuletyölle säilytyspussukka vaikka pyöreä, jossa olisi sisällä taskuja mittanauhalle yms.

Seikku kirjoitti...

Blogisi on ehdottomasti suosikkini, jonka päivityksen käyn ensimmäisenä katsomassa. Teet niin ihania kasseja ja pusseja.
- tee kännykkäpussukka, siis sellainen kaulassa kannettava
- kuljetuslaukku tilkkutyöalustalle ym tarvikkeille
- kenkäpussi
Onnea ja kiitos aikaisemmista ohjeista!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Blogisynttärijuhlille!
Minä aina ihmettelen, miten saat kauniisti vetoketjun päät pussukassa. Siihen olisi kiva saada kaikenkattavat vinkit :)

Maritta, Blokkisiskoista

Irma kirjoitti...

Onnea blogillesi, jota on todella kiva seurata. Tekstisi on mukavan rehellistä luettavaa:)
Aiemmin mainittu lompakkoidea on hyvä!
Jokin jouluinen juttu olisi myös mukava, en vaan osaa sanoa mikä se olisi mutta jokin käyttöön liittyvä!
Edellisiä kommenntteja lukiessa huomaan että monta tehtävää olet jo saanut:)

Eija kirjoitti...

Osallistun! Olen miettinyt tekaista neulepuikoilleni; pyöröille, sukkapuikoille ja pitkille puikoille lokerikkoa (pyöröille omansa, missä pyöröillä olisi hyvä olla), mistä puikot olisi helppo löytää koon mukaan lajiteltuina. Vaikka en itse tilkkuilekaan, ompelen kyllä.

Pirjok kirjoitti...

Neulakirja ja neulepuikkojen säilytyslokerikko/kansio tms. olisi minullakin toivelistalla. Joku kiva idea tyynynpäälliseen olisi myös toivelistalla.

Pirjok

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea kaksivuotiaalle! on ollut ilo seurata blogiasi,kirjoittelu on kivaa ja ennenkaikkea työsi ovat upeita. Jos vaan koneen avaan, niin ekaks katson sinun blogisi.
toivoisin ohjetta reilunkokoiseen viikonloppukassiin ja kenkälaukkuun.
t. Ritva

Mauno kirjoitti...

Heippa Tilkunviilaaja, ja onnea 2-vuotiaalle.
Kokeilen tässä onnea ja toivon olevani yhtä onnekas kuin viime vuonnakin!! Ainakin pidän pystyssä molempia peukkuja!!
Olen pyöritellyt ideaa kassin sisusesta. Siis sellaisesta jolla helposti saisi siirrettyä tavarat kassista toiseen ja joka pitäisi myös tuollaisen lerpsun puoleiset kiroileva siili-tyyppiset kassit pystyssä omalla jykevyydellään. Elikkä siinä sisusessa tulisi tietysti olla kännykälle ja avaimille oma lokerikko ja mielellään myös rahapussille. Siis sitten kun tämän sisusjököttäjän siirtää kassista toiseen niin kaikki kamat olisi mukana ja löytyisivät asiaankuuluvalta paikaltaan. Ja mikä parasta se antaisi ryhtiä kassille joka muuten on tommonen lörtsy pussukka.

Annele kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle blogillesi ja kiitos, että jaksat kirjoittaa ohjeita. Blogisi on ykkös-suosikkini. Edellä on monta hyvää toivetta ja Maunon toiveella olisi varmasti monelle käyttöä.

Tiinatei kirjoitti...

Ihanat tilkkusivut sinulla! Tilkkualoittelijana olen ihastunut kasseihisi ja pussukoihisi.Ideoita on aikaisemmissa kommentiessa jo paljon, pyöröpuikkojen säilytys on itsellänikin probleema, mappien kansien ohjeillekin olisi käyttöä.

Teje Karjalainen kirjoitti...

Hei! Olet tehnyt taas todella hienoja toita! Nayta vaan ompeluapulaisesti touhujakin - kai han oli etsimassa juuri sita kadonnutta tilkkua. Minullakin on kissa ompelukaverina kun koirat eivat paase niin jyrkkia parven portaita. Onneksi Nelli ei jarjestele kankaita mutta koittaa kylla nukkua joka kangaskasan paalla ja sitten se onkin taynna mustaa karvaa.
Olet tehnyt tosi hyvia ohjeita, mutta olen miettinyt miten tehda sellainen lokerollinen pussi (esim. meikeille, ompeluitarvikkeille ym.).
Aurinkoisia terveisia! Teje

kewa kirjoitti...

Onnea 2v!!! Mukana arvonnassa ja kaipailen helpon lompakon ohjetta. Mielettömän ihanat työt ovat jokaisessa postauksessa!

Kardemumma kirjoitti...

Työsi ovat todella kauniita. Itse olen aivan hulluna erilaisiin pussukoihin ja laukkuni sisältö onkin niillä täytettynä. Mutta... mukaan otettava käsityölaukku, jossa on tarpeeksi sisällä sivutaskuja eri tilpehöörille, pohjaa sen verran, että kerä mahtuu mukavasti mukaan. semmoista minä tarvitsisin. Nyt on koppa, jossa on monta pientä pussukkaa sisällä.

Lyyti kirjoitti...

Olen vähän suunnitellut, mutta tarkemman ohjeen puuttuessa odottaa tekemistä -nimittäin sukkapuikkojen, virkkuukoukkujen ym. kuljetukseen sopiva pussukka, mistä ne eivät tunge läpi kassin uumenissa.

Onnea 2-vuotiaalle värikylläiselle blogille!

Elämäntapaidiootti kirjoitti...

Onnea blogille! Tänään pääni on tyhjä, enkä ole ehtinyt edellisiäkään tutoriaaleja toteuttaa...

marjoriitta kirjoitti...

Onnea! On mukava lukea blogiasi ja nauttia selkeistä ja iloisista töistäsi. Itse tarvitsisin ohjeen tietsikka laukkuun, oman työn helpottamiseksi ja inspiraatioksi aloittamiselle

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 2 vee blogillesi! Käyn joka päivä katsomassa, mitä mielenkiintoista olet taas tehnyt.Pussukat ja kassit ovat tosi kauneita. Täällä on niin paljon jo ehdotuksia ja moni on ihan sama mitä itsekin ajattelin. Toivon onnea itselleni arvontaan. t. Maire

tiiti66 kirjoitti...

Onnea kahdesta ensimmäisestä vuodesta. Mitenkä olisi vaikka sellainen aloittelijan ohjeet patalapulle jossa yhdistetään ristipistoaihe ja kangaskehys.

Kati kirjoitti...

Onnea 2wee blogille! =) Olen ihastunut töissäsi kivan pirtsakkaan värien käyttöön ja yhdistelyyn!
Toivoisin myös lompakon ohjetta, jossa olisi erilliset lokerot korteille, kolikoille ja seteleille. Ei siis leukakukkaroa. Mukavaa loppusyksyä ja intoa tilkkuiluun!

Anonyymi kirjoitti...

2xOnnea!!
Valmiina työnä olisi mukava nähdä tyylikäs kenkäpussukka, millä kuskata paremmat kengät juhlapaikalle.

-= Tiinamari =-

Ritukka kirjoitti...

Keksisitkö lokerikon, pussukan tms hopeisille ruokailuvälineille ja lusikoille. Paremmille lautasille olisi mukava saada ohuet väliliinat naarmuuntumisen ehkäisyyn. Onneittelut blogillesi, ihania pussukoita.

ensu kirjoitti...

Saisin mielelläni vähän lisäohjeistusta farkkukankaasta tehtäville tilkkutöille, kun on aika haastava työstettävä; olisiko jotain kikkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle blogille! Luen blogiasi usein, teet niin ihania tilkkulaukkuja ja pussukoita. Itse olisin kiinnostunut lukemaan ohjetta paperin ja pahvikehysten avulla tehdyistä tilkkutöistä.
Camilla T.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea mukavalle blogille.
Kässäkassin ohje olisi mukava.

siru

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails