kaksi valmista. tunnustan mokan.

Ompelin vetoketjupussukan – tässä valmis "Sirkustemppuja"-pussukka:


Tilkkupinta näytti vähän kummalliselta siinä vaiheessa, kun olin ommellut jatkokaitaleet joka puolelle tilkkuneliöiden ympärille, mutta valmiissa pussukassa kaikki näyttääkin hyvältä. Kissatkin sattuvat mukavasti kurkkimaan neliöiden keskeltä.

Ensin tekemäni tilkkupinta, pelkkiä tilkkuneliöitä:


Alimmat neliöt jäävät paremminkin pohjan puolelle:


Sirkustemppuja-pussukan mitat:

- Leveys noin 25cm ylhäältä,
- Korkeus noin 19cm,
- Pohjan leveys 10cm.

Ompelin toisen vetoketjupussukan, jolle annoin nimen "Ruusa":


Tässäkin kissa kurkkii melko sopivalla kohdalla tilkkupintaa.

Toinen puoli pussukasta on siis tehty eri kokoisista tilkkuneliöistä kuin etupuoli, jolloin niitä piti jatkaa ruskealla ruusukankaalla:


Tässä mokasin. Tietenkin olin ajatellut, että tilkkuneliöt olisivat lähempänä pussukan ylä- eivätkä alareunaa. Huomasin vasta valmiista pussukasta, että olin ommellut tämän puolen ylösalaisin. Onneksi tällä puolella ei ole kissaa kurkkimassa, sillä se joutuisi silloin lopun ikäänsä olemaan nurin päin. En olisi ruvennut valmista pussukkaa purkamaan siinäkään tapauksessa.


Pussukan mitat:

- Leveys ylhäältä noin 25cm,
- Korkeus noin 21cm,
- Pohjan leveys noin 8cm.

Pussukoissa on tilkkupintojen väreihin melko hyvin sopivat vuorikankaat, mutta ei sisätaskuja.


Niin, ja vain toiseen muistin lisätä kiinnipitolenksut.

Olen tosi tyytyväinen näihin pussukoihin. Teinhän sentään niissä olevat tilkkuneliöt aivan jäännöspaloista, ja silti niistä tuli tosi nätit! Tai ehkä juuri siksi…

Tyynynpäällinen ja lasinaluset

Vaalein, kauan sitten applikoimani tilkkukukka on vihdoin saanut ympärilleen niin paljon kangasta, että siitä syntyy tyynynpäällinen. Vielä kun saisin päällisen taustapuolen tehdyksi!


Tintin lähettämästä hauskasta maalaisaiheisesta kankaasta teen ensi töikseni 6kpl lasinalusia. Etsisikelin vähän aikaa kangasta, joka komppaisi hyvin tätä iloisen punapohjaista kangasta. Päädyin sitten erittäin kirjavaan kukkaketokankaaseen:


Olen lisäksi leikannut paloja ja kaitaleita musta-valkoisista kankaista. Suunnittelen ompelevani niistä isomman version vetoketjulaukusta, siis suunnilleen saman kokoisen kuin esimerkiksi Mustan kissan pyöreät posket –laukku. Pidin muuten sen itse!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.