tilkkupussukka! jouluisia lasinalusia!

Olin tänään luomusteni kanssa pienimuotoisissa myyjäisissä, joita varten olin ahertanut monenmonta juttua. Vielä eilen illalla puursin viime tingan parissa ja sain kuin sainkin pussukan valmiiksi tätä päivää varten. Nallekarkkeja-vetoketjupussukka näyttää tältä:


Jokainen myyntipöydän ääreen pysähtynyt hypisteli tätä. Hyökkäävämmällä otteella olisin saanut sen heti myydyksi, mutta maltoin odottaa. Tapahtuman perimmäinen tarkoitus on näyttely, ei myynti. Mutta tosiostaja saapui sitten pöydän ääreen, zoomasi erehtymättä suosituimpaan pussukkaan ja ostaa täräytti sen pois kuljeksimasta.


Pussukan kuosi lähti kahdesta jotenkin toisiinsa sopineesta jäännöstilkkuneliöstä. Lisäsin sekaan Tyttären entistä farkkua ja somaa pilkullista kangasta, jonka taas valitsin vetoketjun väriin sopivaksi.

Tilkkupintaa kootessani minulla ei vielä ollut kauhea kiire, ja kokeilin vaihtuvavärisen langan väritystä. Rullasta on mahdoton nähdä, millaisia värejä langassa oikeasti on, mutta tällaisessa tiuhassa siksakissa värit tulevat hyvin esille:


Vuorikankaan leikkaamisen aikaan minulla oli niin kiire, että otin esiin ensimmäisen yhtään väreihin sopineen kankaan. Mutta ihana kangas:


Unohdin mitata valmiin pussukan, mutta 25-senttinen vetoketju siinä on. Pussukka ei ole yhtä syvä kuin yleensä näistä teen.

Joulukuosiset lasinaluset

Minulla oli viime joulukaudelta jäljellä kuusi jouluista lasinalusta, ja ne menivät jo ennen myyntinäyttelytapahtumaa, joten päätin tehdä muutaman jouluisen lisää. Löysin valmiiksi leikattuja lintukuvioisia keskineliöitä 10cm x 10cm, niitä oli yhteensä yksitoista.

Muutamia valmiita kaitaleitakin löytyi, joten lähdin valmistamaan yhtätoista uutta lasinalusta. Aloitin eilen puoli kuuden maissa ja ne olivat valmiit vähän kymmenen jälkeen. Tässä valmiit lasinaluset:


Ja tässä yksi niistä lähikuvassa:


Tein jokaisen samalla periaatteella, eli ensin kaksi kaitaletta yhtä kangasta ja toiset kaksi toista, väriin jotenkin sointuvaa ja joko vaaleampaa tai tummempaa. Alusien taustakankaat olivat myös vähän mitä väriä mikin.

Valmis pannulappu

Tein valmistamastani taitellusta tähdestä pannulapun ja sain sen valmiiksi viikonloppuna. Vaan minulla ei olekaan siitä kuvaa! Höh!

Kommentit

Kardemumma sanoi…
En yhtään ihmettele, että meni. Olisi juuri minun värinen pussukka. Kaunis.
Tiinatei sanoi…
Reipas vauhti sinulla tilkkuilun kanssa, ihan kateeksi käy. Itse en ole oman peittoni kimppuun päässyt moneen päivään. Kauniita töitä!
Marle sanoi…
Kaunis pussukka, just sopivan niminenkin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.