viimeinen tilaisuus. valmis vihreä. valmis punainen.

Nyt on viimeinen tilaisuus osallistua Tilkunviilaajan blogiarvontaan! Jätä kommenttina tähän postaukseen toiveesi, millaisen ohjeen haluaisit minun toteuttavan. Voit osallistua vielä tänään ja yön yli. Huomenaamuna arvon kaikista siihen mennessä kommentin jättäneistä voittajan (ja ehkä huomenna tiedän jo, mitä voittaja palkinnokseen saa)!

Valmiit pussukat tänään

Punapaula-vetoketjupussukka on valmis:


Pussukka on tehty jäännöstilkuista ja siinä on ympyrämäinen konetikkaus kummallakin puolella.


Pussukan vuori on tilkkuystävältäni Raijalta saamaani retrokangasta, joka kankaan merkintöjen mukaan on aikoinaan käsin painettua. Raaskin sentään sitä käyttää pienet palat!


Pussukan tilkkupinta on poikkeuksellisesti yhdestä kappaleesta. En hennonut leikata kokoamaani tilkkupintaa kahtia vain ommellakseni palat uudelleen samasta kohtaa yhteen.


Ompeleminen oli helpohkoa, vaikka tilkkupinta oli yhdestä kappaleesta. Tosin ensimmäisellä kerralla tein tapani mukaan päällitikkauksen vetoketjun vierestä, oikealta puolelta ja huomasin vasta toisen puolen ommeltuani, ettei päällitikkausta pysty enää toiselle puolelle tekemään, vaikka olisi kuinka fakiiri. Joten tässä pussukassa tein toisen puolen päällitikkauksen käsin! Ääk, olipahan tarkkaa ja hidasta hommaa,

Pussukan mitat:

Leveys noin 19,5cm yläreunasta.
Korkeus noin 13cm
Pohjan leveys noin 6,5cm.

Käytin 18-senttistä vetoketjua.

Sain valmiiksi myös Hypnoosi-nimisen vetoketjupussukan:


Eikö olekin hieno ja taiteellinen kuvausympäristö? Jalkakäytävällä oli aamulla kuuraisia lehtikasoja. Panin pussukan lehtikasan päälle kököttämään ja näppäsin kuvan. Sitten oli jo kiire autoon.

Toinen puoli on sinisempi:


Vuorissa on kivaa pallokangasta.


Hypnoosi-pussukka on samoin yhdestä tilkkupinnasta tehty:


Punapaula-pussukan ompelemisesta viisastuneena ymmärsin jättää vetoketjun viereisen päällitikkauksen tekemättä, joten en joutunut käsintikkaamisen ähmintään.

Pussukka on yläreunasta noin 18,5cm leveä,
Korkeus noin 12cm
Pohjan leveys noin 7cm

Käytin 17-senttistä vetoketjua, joka siis oli ”eurolla kymmenen” –nipusta. Jeii!

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Ihania iloisia pussukoita.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.