harmittaa!

Teen kaikkeni pitääkseni blogini myönteisenä, mutta nyt on pakko voihkaista.

Valmistin pienen seinävaatteen Tilkkuyhdistyksen ”Rakkaudella on väri” –teemaiseen kilpailuun, jonka viimeinen palautuspäivä oli syyskuun viimeisenä. Eilen sain postissa palautteen työstäni, joka ei käsittääkseni sijoittunut kilpailussa mitenkään (tätä ei kirjeessä ollut sanottu maailman selvimmin). Pidän arvossa sitä, että kilpailuun osallistuneet yleensä saavat palautetta ja myös tietoa kilpailutöiden arviointijärjestelyistä.

Tähän mennessä kaikki siis ookoo.

Mutta hei, haloo! Kilpailutyöni nimi kerrottiin jurylle väärin!

Työni nimi esiintyi kilpailulomakkeella ja myös pari kertaa työhön liittyvässä tarinassa, ja kopiointivaiheessa nimi oli luettu väärin ja uudelleen kirjoitettu väärin. Toki vahingossa!

Nielisin tämän ja harmittelisin aika vähän, jos työni nimi olisi ollut vaikka ”Rakkaus 1” ja jurylle olisi kerrottu sen nimenä ”Rakkaus 2”.

Mutta työni nimi oli ”Vähän karrella” ja jurylle kerrottiin, että sen nimi olisi ”Vähän kerralla”. Nämä kaksi sanayhdistelmää toki tarkoittavat aivan eri asioita. Nimi olisi ollut tärkeä osa työtäni! Katsokaa vaikka, tässä valmis työ:


Sydän on ehkä kulunein rakkauden symboli, mutta mielestäni kuluneisuus väheni olennaisesti, kun esitinkin ”vähän karrella” olevan sydämen. Nimi olisi ehkä herättänyt muitakin ajatuksia.

Mutta että ”Vähän kerralla” ! Miten se liittyisi rakkauteen ja sen väreihin?! Ei mitenkään! Kun katsoo mosaiikkimaista pintaa, voi tietysti ajatella, että sydän on rakennettu ”vähän kerralla” (tai oikeammin vähän kerrallaan), mutta silloin työn perusajatus on aivan toinen.

En tiedä, itkisinkö vai nauraisinko. Ainakin minua harmittaa, sillä vahinkoa ei voi korvata millään. Sijoittuminen sikseen, mutta ainakin olisin halunnut työtäni arvioitavan oikean nimisenä, koska nimessä oli osa työn jujua.

Muuten, jos haluatte nähdä lisää kuvia Vähän karrella -työn tekovaiheista, jättäkää kommentti! Kommentoida voi toki muutakin, mutta mielellään myönteisessä hengessä. Tarkoitukseni ei ole syyttää ketään - vahinkoja sattuu eikä niille voi mitään - tai purkaa katkeruuttani, kun en voittanutkaan! :-)

Kommentit

Milja sanoi…
Nimen muuttaminen on vähän sama, kuin kilpilun sihteeri olisi käynyt joko lisäämässä työhon jotain oman mielensä mukaista tai poistamassa jotain. Todella ikävä juttu ja toivon, että yhdistys jollain tavalla korvaa kilpailun sihteerin tahallisen / tahattoman mokan. Silti älä lannistu vaan jatka kilpailuihin osallistumista. Ompelutaitosi ovat todella mahtavat. Katso taidetilkkutyölinkkejä Syyringin sivuilta ja tee seuraavaan kilpailuun huikea design. Muista, että joka kilpailussa on uusi jury.
Poppy sanoi…
Työsi on raikas ja piristävän värikäs! Harmittavaa että kävi sitten noin...minustakin tekijän kokonaisidea on tärkeä arviointiperuste ja nimi kuuluu siihen oleellisesti. Onnea seuraaviin "kisoihin"!
Anonyymi sanoi…
Ja Suomi mukamas on huipulla lukutaidossa!!??? Harmittaa puolestasi, ja pienet sanomiset jurylle on kyllä paikallaan.

Työsi on kaunis ja siinä on se "juju", toivottavasti näen sen joskus elävänä koska toteutustapa näyttää mielenkiintoiselta.

Terv. Lea P.
Anonyymi sanoi…
Ehdottomasti upeannäköinen työ ja olisi ansainnut oikean nimensä mukaisen arvostelun. Älä lannistu , sinulla on taitoja! Mielellään katsoisin työn edistymistä kuvina.
Marle sanoi…
No voihan hittolainen. Harmittava moka, mutta eihän tuo sinua lannista, eihän? Mielenkiintoisen näköinen työ, lisää kuvia varmaankin tulossa.
Teje Karjalainen sanoi…
Hei! Sinun tyosi on hieno ja olen todella pahoillani puolestasi huolimattomien jatjestajien takia! Todella paha moka koska nimi oli todella olennainen osa ja olit miettinyt sen tarkkaan! Kiitos kun naytit toisessa postauksessa kuinka tyosi syntyi! Todella hieno idea, kiitos inspiraatiosta!
Hyvaa Joulua Kreikasta!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.