Q.

Q-pussukan nimi tulee – arvaatkohan mistä?
Kuten olen aiemmin maininnut, pidän kirjaa valmistuneiden tilkkuteosten nimistä. Olen myös laskenut, monenko teoksen nimi alkaa milläkin kirjaimella. Q-kirjaimella alkavia nimiä ei tätä ennen ollut vielä yhtään, joten tuntui sopivalta käyttää tilaisuus hyväksi.

Q-kirjain on visuaalisesti hauska ja tuo mieleen pari viihdekirjallisuuden hahmoa. Tietenkin hämmästyttäviä keksintöjä esittelevä Q James Bond -elokuvissa, mutta myös 1990-luvun vaihteen tietämillä seuraamassani Star Trek the Next Generation -sarjassa esiintyi Q.

Q oli sekä koko rodun/sivilisaation nimi ja myös henkilön/olennon nimi. Tällä oli ääretön voima hallita aikaa, avaruutta, fysiikan lakeja ja koko todellisuutta. Sarjassa mainittiin toisinaan myös Q-jatkumo: eri ulottuvuus, johon vain Q (tai Q:t) ja tämän ”kutsumat” vierailjat pääsivät.

Minun ajatuksenikin kävivät toisessa ulottuvuudessa ommellessani pussukkaa kokoon, sillä sorruin taas tekemään virheen. Kyseessä oli puolivirhe vetoketjulle.

Mainitsin kirjoituksessa "runsaasti väriä" jos jonkinlaiset virheeni kehitettyäni jälleen uuden. Löydät siitä linkit kaikkiin virheitäni käsitteleviin kirjoituksiin.
Älä sinä tee näin! Ompele sinä vetoketju pussukkaan niin kuin kuuluu! Siihenkin olen kirjoittanut avuliaan ohjeen: vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

Takaisin aiheeseen eli Q-tilkkupussukkaan.
Q-pussukka on Avoin-mallistoa ja se on kooltaan suunnilleen seuraavanlainen: 
  • Leveys ylhäältä noin 22 cm 
  • Korkeus noin 16,5 cm 
  •  Pohjan leveys noin 7 cm. 
Toisella puolella ei ole mitään q-kirjaimeen viittaavaa, mutta siellä killittelee sentään kissa. Luultavasti tämän puolen alareunassa on pintaa, jonka olen rakentanut kuittiompeluna.
Aurinko paistaa risukasaan (oikeasti oravan syömäpuuhista syntyneeseen roskakasaan) ja pussukan sisään valaisten Tilkunviilaaja-kangasmerkin.
Pussukkapinnat esiintyivät improvisoi tilkuista -kirjoituksessani. Lue kirjoitus, niin näet – no, suunnilleen näet ja arvaat loput – niiden kehityksen epämääräisistä tilkkupareista kivoiksi pinnoiksi.

Niin, ja jos jäit aprikoimaan tilkkuteosteni nimitilastoa, paljastan kolme faktaa:
  1. Z- ja å-kirjaimilla alkavia teosten nimiä ei niitäkään ole (vielä) yhtään. 
  2. Suosituin alkukirjain on k. Olen valmistanut melkein sata teosta, joiden nimi alkaa k-kirjaimella. 
  3. Voisi luulla, ettei v-kirjaimella alkavia nimiä olisi kovin monta, mutta onpa vain. Se on kuudenneksi yleisin alkukirjain.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.