valmis Käpylä-tilkkupeitto.

Toukokuussa, omenapuun kukkiessa sain Käpylä-tilkkupeittoni valmiiksi! Käpylä on aiemman, Pellervontie-nimisen peiton toisinto.
En ehtinyt kuvata Pellervontie-peittoa kunnollisissa valaistusolosuhteissa ennen kuin se muutti uuteen kotiinsa, mikä on harmittanut minua pitkään. Olikin siis syytä tehdä uusi, jotta saisin kivasta blokkimallista aidomman väriset kuvat.

Blokkien ompelun aloitin elokuussa 2023 Tilkkuvestivaaleilla ja pääsin hyvään vauhtiin seuraavana viikonloppuna, jonka vietin Soilen kanssa heidän kesäpaikassaan. Pidin sen jälkeen pitkän tauon ja jatkoin työtä vasta nyt huhtikuussa. 

Seuraavassa kuvassa kissamme ”Sakke” tarkistaa, että olen varmasti ompelemassa blokkeihin välikaitaleita oikein.
Käpylä-tilkkupeitto osoittautui vaikeaksi kuvattavaksi, ainakin minun laitteistollani, joka on kännykkäkamera. Kännykkään on varmasti pakattu valtava määrä älykkyyttä, joka korjaa oma-aloitteisesti värejä niin, että lopputulos näyttää mälsältä.

Esimerkki. Otin peitosta ensin testikuvan. Peiton värit ovat testikuvassa kohtuullisen kirkkaat ja vaikuttavat todellisilta.
Ilmeisesti kännykän älykkyys suhteuttaa korjauksensa kuva-alan väreihin, ja talon sininen väri auttaa sitä ymmärtämään todellisuutta.

Kun peitto on samassa kohtaa mutta levitettynä, en pysty säätämään kännykän ottamaa kuvaa kunnolliseksi, vaan lopputulos on mälsä.
Käpylä-peitto parka! Se ansaitsi tulla ikuistetuksi sellaisena kuin se on! Kirkkaan ja viehättävän värisenä! Niinpä kokeilin erilaista taustaa eli kivetystä ja onnistuin paljon paremmin.
Keksin myös ottaa Käpylä-peittoni mukaan kesäkuun automatkalle Norjaan. Lofooteilla sijaitsevassa Svolvaer-nimisessä kaupungissa sainkin siitä oikein kivan ja aidon värisen oloisen kuvan:
Käpylä-tilkkupeitto on kooltaan noin 178 cm x 229 cm (noin 70” x 90”). Olen viimeistelemässä sen ohjetta/kaavaa, jotta testaajat pääsisivät töihin. Saattaa olla, että tämän koon lisäksi kerron ohjeessa, miten Käpylä-blokeista voi toteuttaa vauvan- tai lapsenpeiton kokoisen työn. (Tai jopa molemmat!) 

Lähikuvassa näkyvät Töölön Tilkkupajan toteuttamat, hauskat ympyrätikkaukset (Good Peel). Ympyräviivat leikkaavat toisensa muodostaen kukkakuvion:
Pellervontie-tilkkupeitossa taas oli neliömäiset tikkaukset, jotka nekin sopivat pintaan mainiosti. Tikkauskuvio näkyy hyvin tässä lähikuvassa: 
Vielä yksi, taiteellinen kuva Norjan Svolvaeristä:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.