uusi kaava kehitteillä.

Joku teistä ehkä muistaa vuonna 2019 ompelemani peiton nimeltä Pellervontie? Kehitin siihen blokkimallin, jonka pystyin yhdistämään isompiin kangasneliöihin. Olin silloin ostanut Tula Pinkin kangaspakkauksen, jossa oli mukana yksisarviskuviollisia kankaita. En halunnut leikellä yksisarvisia palasiksi, mutta he pääsivät tilkkupintaan näiden sopivan kokoisten blokkien kavereiksi isoina neliöinä.

Tula Pink ja muutkin kangassuunnittelijat luovat edelleen isokuvioisia kangasmalleja, joten ajattelin kehittämälleni blokkimallille olevan kysyntää. Kirjoitin tuolloin itselleni sopivan, suunnilleen mitatun ohjeen, mutta kaavaa varten minun piti tehdä tarkempi koeblokki. Ompelin sen Tilkkuvestivaalien aikana.
Seuraavan viikonlopun sain taas viettää tilkkutyön parissa, ja ompelin muutaman blokin lisää. Leikkasin isokuvioisista kankaista neliöitä, jotta blokki-idea tulisi selväksi. Kuvauksissa minulla oli välillä avustajakin!
Hivenen silittämättömiltä vaikuttavat blokit, vähän noloa!
Soile oli pystyttänyt suunnitteluseinän, ja sain otetuksi kuvan suoraan blokkiryhmän edestä.
Totta kai minun on tehtävä myös esimerkkipeitto uusista blokeistani. Siksi olen ahkerasti jatkanut niiden ompelemista.
Alkuperäinen Pellervontie-peitto on uudella omistajalla, joten sitä en voi käyttää esimerkkinä. Valitettavasti siitä on myös vain rajallinen määrä melko omituisen värisiä kuvia, se kun valmistui syksyllä.
Mallipeittonikin taitaa valmistua syksyllä – tai talvella! Miten mahdan selvitä kuvauksista tällä kertaa?!
Näistä kuvista tulee mieleen, että tilkkutyöni ovat totisesti värikkäitä. Niissä on aina vaikka kuinka monta kangasta! Siitä taas tulee mieleen amerikkalaisen Modern Quilt Guildin meneillään oleva haaste, jossa etsitään hienoja scrappy-tilkkutöitä heidän seuraavaan tapahtumanäyttelyynsä. Töissä pitää olla vähintään 30 eri kangasta. 

Ei siinä vielä mitään, mutta säännöissä lukee lisäksi, ettei tilkkutyön takakangasta lasketa yhdeksi niistä vaaditusta 30 kankaasta. 

Minun olisi varmaan vaikeampi tehdä tilkkutyö, jossa EN olisi käyttänyt 30 eri kangasta. 

Muistellaan vielä lopuksi äskettäin valmistunutta Sattumankauppaa-tilkkupeittoa. Ylimmäinen laaduntarkastaja totesi sen täyttävän tiukat mukavuuskriteerit jo siinä vaiheessa, kun peitossa ei ollut reunakanttia:
Kuvassa Sattumankauppaa-peiton alla näkyy pilkahdus toista tilkkupeittoa, nimittäin päiväpeitteenä tuolloin ollutta Prinssi Rohkeaa, joka oli mukana Juvan tilkkutyöbiennaalissakin. 

Ai niin, viimeiseksi pieni mainos. Uusin tilkkutyökaavani Amity on julkaistu. Palaan siihen myöhemmin, mutta tästä näet kaavan etusivun:
Olen esitellyt Amity-peiton aiemmin tänä vuonna, sen valmistujaiskirjoituksessa. Englanninkielisen kaavani voit ostaa Tilkkunen-verkkokaupasta: https://tilkkunen.com/en/products/amity-quilt-pattern-tilkkupeiton-ohje

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.