kuplivaa.

Loppiainen ei taida olla sellainen pyhäpäivä, jolloin perinteisesti skoolailtaisiin, mutta esittelen silti teille muutaman kuplivan jutun. (Kaikki sopivia myös tipatonta tammikuuta viettäville.)

Ensimmäisenä vuoden ensimmäinen valmistunut tilkkutyö: Kupliva-tilkkupussukka.
Kupliva-pussukka on Kippo-mallistoa! Jos tutustuitte edelliseen ”suosittelen ja avaudun” -blogikirjoitukseen, muistatte ehkä Ääniä-tilkkupussukan, jonka kerroin olevan Kippo-malliston ainoa edustaja. Siitä viis, voiko mallistoa olla olemassa vain yhdellä edustajalla, koska nyt edustajia on kaksi.

Kuplivaa ommellessani muistinkin, miksi kesti näin kauan saada mallistoon lisää väkeä. Sen alanurkkia on työlästä ommella!

Mielessäni myös kuplii mukavasti, sillä tiedän pussukoita olevan valmistumassa lisää melko pian. Olen nimittäin koonnut ja tikannut useita pussukkapintoja valmiiksi! Tässä heistä yksi:
Tältä näyttivät Kuplivan tilkkupinnat ennen kuin ompelin ne pussukaksi – mukana kutkuttavasti vielä kaksi pintaa lisää:
Tikkauksia lähempää – ja kaarien tikkaaminen on aina niin kivaa, että nenää kutittaa, kuten samppanjan kuplat kuulemma.
Tulin iloiselle mielelle pari päivää sitten noutaessani (melko mittavan) kangastilaukseni Tilkkunen-myymälästä. Teen Pinarin kanssa yhteistyötä ja sain tilkkutyökaavani mukaan hänen verkkokauppaansa. Hän oli laittanut minulle tilauksen mukaan ihanan joululahjan! Kylläpä ilahduin!
Uusin tilkkutyöprojektini on jo muodoiltaan vähän kuplamainen. Alku on lupaava, mutta miten menestyneesti mahdan tästä jatkaa..?
Vihdoinkin palaan esittelemään Kupliva-tilkkupussukkaa, jonka sentään pitäisi olla tämänkertaisen kirjoitukseni sankari! Tässä hänen toinen puolensa:
Olisin mielelläni mennyt kuvaamaan Kupliva-pussukkaa silloin kun aurinko vielä kunnolla paistoi, mutta en ihan ehtinyt. Näppäsin varmuuden vuoksi pari kuvaa sisätiloissa.
Kaaritikkaukset piirtyvät seuraavassa kuvassa erinomaisesti näkyviin, eikö totta?!
Kupliva-tilkkupussukka on siis Kippo-mallistoa ja sen mitat ovat suunnilleen seuraavat:
  • Leveys ylhäältä noin 17,5 cm
  • Korkeus noin 14 cm
  • Pohjan leveys noin 2 cm.
Olihan siellä pihassa sentään jonkinlainen valonkajastus, vaikka aurinko ei enää paistanut täydeltä terältä. 

Kissa ei ole viihtynyt ulkona muutamaa minuuttia pidempään, mutta lumessa on jälkiä vaikka kuinka paljon. Yksi tyyppi oli tykännyt kulkea suunnilleen puutarhapolkua pitkin.
Kupliva on siis ensimmäinen tänä vuonna valmiiksi ompelemani vetoketjupussukka. Olen vakaasti päättänyt, että ylitän viimevuotisen valmistuneiden määrän!
Ehkä voisin tehdä uuden tilkkutyöbingolapun, jossa olisi yhtenä ruutuna ”ompele ainakin 14 tilkkupussukkaa”. En tosin onnistunut kovin hyvin viime vuoden bingossa, joten kynnys uuteen yritykseen on korkealla.

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Olen ommellut yhden pussukat tuolla pohjamallilla ja minulla se jäi viimeiseksi. Palasin nopeasti kissan/koirankorvamalliin. Punainen tilkkupintasi näyttää kivalle, kapeat tummat kaistat nostavat värejä esille ja rytmittävät pintaa hienosti. Sen työn jatkoa odotellen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.