Koivu.

Lyhyestä virsi kaunis, joten seuraava pussukka sai nimekseen Koivu. Parhaalla tahdolla pystyy kuvittelemaan, että sen paraatipuolella on koivunlehti.
Jos haluat ommella samanlaisen lehden, voit katsoa ohjeen ja ladata kaavan Tilkkuyhdistyksen sivulta Lehtiblokki paperiompeluna. 

Jos kävit katsomassa linkin takana olevaa ohjetta, huomasit minun käyttäneen Koivu-pussukkaan blokkia, jonka ompelin ohjetta varten. Se oli siis valmis resurssipaloista ommeltu tilkkupinta, ja taas sain sellaisen käytettyä.
Ompelin lehtiblokin viereen kuittipaperin avulla kokoamani tilkkupinnat, ja pussukan toinen puoli on kokonaan kuittipaperipötköjä. Löysin suurimman osan punaisemmista kankaista Soilelta saamastani resurssipalasäkistä, ja tilkkupinnasta tuli ihanan hempeä!
Koivu-vetoketjupussukka on kooltaan seuraavanlainen: 
  • Leveys ylhäältä noin 23 cm 
  • Korkeus noin 17,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 6 cm. 
Koivu-pussukka on taas kerran Avoin-mallistoa. 

Hyödynsin valmiita tilkkupintoja myös sen vuorikappaleisiin. Toisessa vuorikappaleessa on tilkkublokki, jolla testasin whirlygig-mallia. Blokista tuli mielestäni liian iso, mutta se oli silti vähän liian pieni tähän, ja täydensin sitä resurssipaloilla.
Myös toisessa vuorikappaleessa on valmis tilkkupinta. Kehittäessäni Tilkkuyhdistykselle erilaista heksagoniblokkimallia tein nopeasti itselleni kaavan ja ompelin sillä esimerkkikappaleen. Kaavaan oli putkahtanut ajatusvirhe, eikä sillä syntynyt aiotun laista blokkia. Virhe ei ehkä erotu kuvasta, mutta uskokaa pois, tätä blokkia ei voinut käyttää ohjeen esimerkkinä (paitsi varoittavana esimerkkinä). 

Täydensin äskettäin pilallista blokkiani sopivaan kokoon ja kehystin sen kivan vihreillä kaitaleilla, sillä aioin käyttää blokin ukrainalaisille pakolaisille tarkoitettuun lapsenpeittoon, joka sai nimekseen Kesä. Sommitteluvaiheessa blokki tuntui sopimattomalta pintaan, joten se jäi ylitse. Jouduin jatkamaan sitäkin, jotta sain tarpeeksi ison vuorikappaleen.
Katso ihmeessä Tilkkuyhdistyksen ohje, jos haluat kokeilla, onnistuisiko sinun ommella kerralla oikean näköinen, erilainen heksagon-blokki! 

Lehtikuvio näyttää ehkä monimutkaisemmalta, mutta se on paljon helpompi ommella kuin tuo heksagoni.
Minun on ihan pakko jakaa vielä yksi kuva Koivu-tilkkupussukan hempeämmästä puolesta:
Eikö olekin suloisen värinen?! 

Sain nyt valmiiksi vähintään kolmannen pussukan valmiista resurssipalapinnoista, joten sallin itseni piirtää rastin tilkkutyöbingoruudukkooni! Valmiita pintoja käytin tämän pussukan lisäksi myös Testikuva-tilkkupussukkaan, turkoosisävyiseen Pöllökulta-pussukkaan ja myös Kuva-arvoitus-pussukkaan. (Hyvänen aika! Olisinhan voinut ruksia ruudun jo edellisessä kirjoituksessani.)Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

valmis! Omega-tilkkupeitto.