brum-brum.

Vai miten mahtoi Volkswagen Kleinbus äännellä aikoinaan? Tekaisin pussukan Soilelta saamastani tilkkusäkistä löytyneen pikkubussikuvan ympärille ja annoin Tyttären ehdotuksesta sille nimeksi Hippi liikkeellä.
Suurin osa Hippi liikkeellä -pussukkapinnan tilkuistakin on samasta säkistä. Ehtymätön aarrekasa minulle! Esimerkiksi toisen puolen neljä isohkoa tilkkua oli jo ommeltu yhteenkin. Mikä uskonpuute oli Soilelle mahtanut tulla, kun pala oli jäänyt käyttämättä..?
Onpa kiva, kun pihassa kasvaa jo muutama kukka! Kuvassa on ihanan pyyteettömästi kasvavia lemmikkejä, joiden taustalla näkyvät puuritilät ovat oikeasti rumat. Kuva valehtelee juuri sopivasti, ja ne näyttävät tässä ehkä romanttisen ravistuneelta portilta. Eivätkö vain näytäkin?
Istutin isoon siniseen ruukkuun orvokkeja, jotka rassukat ovat pieniä ja matalia suhteessa laajaan kasvualustaansa. Muuten kyllä nättejä!
Paljastan nyt Hippi liikkeellä -vetoketjupussukan strategiset mitat: 
  • Leveys ylhäältä noin 20,5 cm
  • Korkeus noin 14,5 cm
  • Pohjan leveys noin 5,5 cm. 
Hippi liikkeellä -tilkkupussukka on Avoin-mallistoa, mutta lyhyehköine kantolenksuineen se ei kuulu muihin mallistoihin. 

Tikkauskuviota suunnitellessani en voinut vastustaa ajatusta lähteä kerimään spiraalia Kleinbussin etulyhdystä. Piirsin siihen haihtuvavärisellä tussilla alkukaaret, ja seuraavana päivänä olin aika huolissani, haihtuuko tussi todella! Onneksi sen väri sentään hävisi näkyvistä.
Palaan vielä orvokkiasioihin. Merkillistä, että ensimmäisistä ostamistani orvokeista nyykähti saman tien kolme, ja nyt viimeinenkin näyttää melkein kuolleelta. Ostin toisen erän orvokkeja eri liikkeestä, ja ne ovat voineet melko hyvin (vaikka ovat saaneet yhtä ”hyvää” hoitoa).

Eli orvokit eivät pysy hengissä noin vain. Toisaalta, jotenkin ihmeen kaupalla olen saanut bonusorvokin kivituhkakäytävälle. Se on noussut siihen pyytämättä ja yllätyksenä. Sitkeä tyyppi!
Pieni tilannepäivitys vielä. Aloitin minipienistä neliöistä koottavan tilkkupeiton ompelemisen lokakuussa 2018. Olen vähitellen tehnyt lisää neljän neliön blokkeja ja koonnut vielä 16-blokkejakin. Peiton keskiosassa punasävyiset pikkublokit vuorottelevat valkoisten neliöiden kanssa, ja sen ympäri pitää ommella 16-blokkeja. Tässä viikolla ompelemani blokit:
Jokohan 16-blokkeja olisi tarpeeksi? En kyllä rohkene laskea.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

valmis! Omega-tilkkupeitto.