punaista ja vihreää.

Pussukkavarastoni on taas täydentynyt! Ompelin kuittipaperitekniikalla kokoamistani tilkkupötköistä punaisen ja vihreän tilkkupinnan ja tikkasin sekä tasoitin ne valmiiksi äskeisissä ompelulaneissa. Nyt sain pussukan kokonaan valmiiksi vetoketjuineen kaikkineen, ja tässä se on:
Koska aloitin punaisen puolen tikkaukset possun kohdalta, tuntui oikeudenmukaiselta nimetä koko pussukka sen kuva-aiheen perusteella. Keksinkin lopulta nimen Säästöpossu.

Nimi on yllättävän osuva! Possu ja säästö samassa sanassa – tilkkupinnan kuvio ja säästäväisyyden periaate, joka ajaa minut kehittämään yhä uusia ja uusia hyödyllisiä tavaroita pienistä, muista projekteista yli jääneistä tilkuista.
Voisi myös ajatella, että johonkin käyttämistäni kuittipapereista on jäänyt merkintä vaikka 20 prosentin säästöstä. 

Löysin kuittipaperitekniikan Tilkkuyhdistyksen ohjeesta ”Kehystetty kuittiblokki”. Tutustuin ohjeeseen nopeasti ja unohdin, että siinä neuvottiin vielä ompelemaan kaitaleet kumpaankin reunaan. Sen sijaan järkeilin itse, että lisään suoran ompeleen juuri kuitin reunan ulkopuolelle, niin paperiommeltujen palojen saumat eivät ratkeile poistaessani paperia. Ohje toimii niinkin, ja pidän itse enemmän kehyksettömistä pötköistä. 

Säästöpossu-pussukan puolet ovat hyvin eri väriset – toinen kunnolla punasävyinen, toinen vihreä:
Esittelin tikkaamiani ja tasoittamiani pintoja ompelulaneissa, ja yksi kanssatilkkuilija kysyi, tuleeko pussukkaan tosiaan eri väriset puolet. Sanoin, ettei niitä kuitenkaan näe yhtä aikaa, joten ne voivat olla keskenään minkä väriset ja kuvioiset tahansa.

Luokittelun kannalta on totta kai kätevää, jos kumpikin puoli on samaa väriä. Silloin voi viitata pussukkaan, että ”turkoosisävyinen” tai ”punainen”. Ja jos joku vaikka kysyy, löytyisikö varastoistani sininen pussukka, niin molemmin puolin sininen vastaisi tarpeeseen.

Säästöpossu oli kuvaushetkellä tyhjä!
Käytin vuoriin Otava-tilkkupeiton taustakappaleen jäännöspaloja ja söpöä lintukuvioista kangasta. Lintukangas on esimerkki siitä, miten joku kangas voi näyttää ihanalta ja suloiselta ja jäädä käyttämättömäksi, koska se vain ei tunnu sopivan mihinkään projektiin (paitsi nyt tähän).

Lintukangas: syy ei ole sinussa, vaan minussa!
Säästöpossu-vetoketjupussukka on Avoin-mallistoa ja sen mitat ovat tällaiset: 
  • Leveys ylhäältä noin 27 cm 
  • Korkeus noin 16,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 6 cm. 
Vielä yksi kuva hänestä!
Voi että, miten herkulliset värit näissäkin kankaissa on! Onpa upeaa, kun taas voi ottaa kunnollisen värisiä kuvia töistä. Joskus tulee mieleen, että minun pitäisi keskeyttää valmistujaiskuvien ottaminen noin lokakuusta maalis-huhtikuuhun ja kuvata kaikki vuoden valoisina aikoina. Tilkunviilaajan blogi ja Instagram-kanava olisivat aina talvitauolla.

Mutta en kyllä jaksa olla niin kauan hiljaa.

Kommentit

Irma sanoi…
Hyvin voi olla eri väriset puolet:) Sittenpä on vaihtelua mitä milloinkin haluaa katsella;)
Pitäsiköhän kokeilla tuota kuittitekniikkaa, olinkin jo unohtanut sen, kiva kun muistutit:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

valmis! Omega-tilkkupeitto.