nämä neljä kannattaa kyllä katsoa!

Tutkailin muutama päivä sitten viime vuoden blogikirjoitusteni katselukertoja ja totesin, etteivät muutamat omat suosikkini olleet kiinnostaneet lukijoita siinä määrin kuin olisin toivonut. Vinkkaankin neljää viime vuonna kirjoittamaani juttua ja toivon, että ne nyt kiinnostaisivat.
1
Tammikuussa sain valmiiksi vetoketjupussukan – kuinkas muutenkaan. Onnistuin harvinaisen hyvin laatimaan tilkkupinnat, joissa oli sekä valitsemani isohkot tilkut että normaalia, Tilkunviilaajan tapaista resurssipalaa. Pussukasta tuli söpö, vaikka sen itse sanonkin. Mittasuhteetkin onnistuivat. Katso alkuperäisestä kirjoituksesta lisää kuvia Iltasella-vetoketjupussukasta.

2
Viimeistelin ja esittelin syyskuussa Valpas mieli -tilkkupeiton. Siitä tuli epäilyksistäni huolimatta ihan kiva, ja yleensä peittojeni valmistujaiskuvia on katsottu ahkerasti.

Miksei Valpas mieli ollut edes kymmenen suosituimman joukossa?

Kirjoitin touko- ja kesäkuussa kaksi opettavaista juttua. Kyllä nämä kannattaa lukea! Vaikka toiseenkin kertaan.

3

Miksikö kannattaisi omaksua uusia tapoja juuri nyt?

Tutkimus on osoittanut, että ihminen voi omaksua uuden tavan jopa niin, että toistaa tekemisen kerran päivässä viikon ajan – ja tutkimuksen mukaan kaavoihin kangistuneinkin meistä omaksuu tavan toistettuaan sitä 254 päivänä. Ehkä yksi kirjoitukseni kuvaamista tilkkutyötavoista on juuri se, joka terävöittää värisilmäsi niin, että olet siihen tyytyväinen.

4

Ei ole olemassa tilkkutyöpoliisia, ja jokaisen tilkkuilijan pitäisi olla oma kohdeyleisönsä, mutta luettelemani tilkkutyövirheet on silti perusteltua korjata tai välttää. Nostan tähän yhden: tilkkublokit kannattaa joko ommella auringontarkasti tismalleen saman kokoisiksi tai mieluiten tasoittaa leikkurin ja viivaimen avulla tismalleen saman kokoisiksi. Tilkkupinnasta ei muuten tule tasainen, vaan kupruileva. Sellaista pintaa on paha tikata kauniisti.

Järkeviä korjattavia on kirjoituksessani viisi lisää. Katso ne nyt!

Jään odottamaan, millaisia katseluvyöryjä nämä neljä kirjoitusta saavat!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?