miksi uusi projektini on niin kiva.

Olen ylettömän innoissani uusimmasta tilkkutyöprojektistani, johon sain idean Instagramista. Seuraan siellä Debbie’ä @rivergirlquilts ja hän oli tehnyt kauniin, alareunasta tummemman ja yläreunasta vaaleamman tilkkupinnan. Hän kertoi innostuneensa nähtyään @mtweedel’in tilkkutyön kuvan, ja tämä puolestaan oli nähnyt @blueelephantstitches’in peiton kuvan ja noudattanut hänen tekemäänsä Scrap Quilt #1 -tutoriaalia.

Ohje oli suunnilleen näin yksinkertainen: leikkaa tarpeeksi suorakaiteita, jaa ne vaaleisiin, keskivärisiin ja tummiin ja ompele pötköiksi, joissa on ensin sopiva määrä vaaleita, sitten sopivasti keskivärisiä ja lopuksi tummia. Yhdistä pötköt tilkkupinnaksi.

Tietenkin minua alkoi kiinnostaa, sillä olen viimeisen vuoden aikana keskittynyt tutkimaan ja käyttämään nimenomaan tummuusasteiden vaihtelua tilkkublokeissa ja -pinnoissa. Aloin leikata paloja joululomalla ja pääsin muutaman päivän kuluttua ompelemaan pötköjä. Pian huomasin, että koko projekti on kuin minua varten luotu, sillä siinä on kaikkea tätä:

- Resurssilaatikkoni (jäännöspalalaatikot) ovat vähän huvenneet, sillä olen pystynyt leikkaamaan yllättävän monesta palasta tarvittavan kokoisia suorakaiteita.

- Olen saanut selailla paitsi resurssilaatikoitani, myös kauniita kankaita varastostani.

- Olen raaskinut leikata mukaan paloja myös pitkistä kankaista, sillä niistä ei ole tarvinnut ottaa kuin kapeahko kaitale jokaisesta.

- Ompelutyö etenee kivoimmalla mahdollisella tavalla, eli saan sommitella vähän kerrallaan. Nyt ”blokki” on vielä hauskempi sommitella, sillä se on 37 palaa pitkä pötkö (olen kyllä ajatellut, että lopuksi vielä pidennän pötköjäni, jotta saan tilkkupinnasta sopivamman pituisen). Poimin ensin kankaat melko sattumanvaraisesti ja sommittelen niistä liukuvasti tummuvan/vaalenevan.
- Lisäksi pääsen joka pötkön kohdalla asettelemaan eri värisiä kankaita tummuusasteen mukaiseen järjestykseen. Välillä huomaan onnistuvani erinomaisesti, välillä liukuväritys huojuu.
- Arvaan, että projektin viimeinen vaihe on myös hauska. Siinä päätän pötköjen järjestyksen. Saanko esimerkiksi punaiset osuudet osumaan toisiinsa oikein? Onnistunko järjestämään pötköt niin, ettei samaa kangasta oleva tilkku osu toisen samanlaisen viereen?
Noinkohan minulle käy niin, että ompelen useamman tällaisen tilkkupinnan?! Tämä on aivan superkivaa!

Kommentit

pandchintz sanoi…
This looks like a fun project! Enjoy.
Tiinatei sanoi…
Tämä on tosi kiva! Menee sille kilometrin mittaiselle to-do -listalle :D
I have been really enjoying this project. It is going to be amazing!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.