toiveajattelua.

...Tai ehkä ennemminkin toiveiden ajattelua!

Viime vuoden joulukuun viimeisenä päivänä julkaisin tilkkuvuoteni 2019 yhteenvedon, jonka ohessa esitin viisi toivetta vuodelle 2020. Vuosi on nyt eineen verran yli puolen välin: miten ovat toiveeni mahtaneet toteutua? 

Ensimmäisenä toiveenani oli, että Tilkkuyhdistyksen 30-vuotisjuhlavuoden tilkkupäivät Järvenpäässä onnistuisivat.

- Vuosi ei ollut käynyt täyttä kolmannestaankaan, kun tämä toive romuttui täysin. Tilkkupäiväthän jouduttiin koronapandemian takia perumaan kokonaan.

Toiseksi toivoin keksiväni hyvät jutut puheenvuorooni aiheesta ”Värit – uhka vai mahdollisuus”! Toivoin myös saavani paljon kiinnostuneita kuulijoita.

- Keksin mielestäni julkisesti esitettäviksi sopivat ja riittävän hyödylliset jutut puheenvuorooni, ja pidin sen Facebook Live -tapahtumana. Tilastot näyttivät, että puhettani seurasi parhaimmillaan noin sata ihmistä. Sen lisäksi moni katsoi esitykseni tallenteena myöhemmin. En tiedä, olisinko tilkkupäivilläkään saanut enempää yleisöä.

Katson siis, että toiveeni toteutui!

Voit katsoa noin 45 minuuttia kestäneen live-esitykseni Tilkkuyhdistyksen Facebook-videotallenteena: https://www.facebook.com/FinnQuilt/videos/259727698391971/ Ja koska esittelemieni tilkkutöiden kuvat eivät tapahtumassa näkyneet kovin isoina, tein tilkkutyöesimerkeistäni oman blogikirjoituksen tarinoineen.

Kolmas toiveeni oli, että ainakin yksi ompelemani tilkkupeitto olisi taas ”ehkä kivoin ikinä”.

- Paperiompeluna toteuttamani tähtikuviot eivät vielä ole kuin tilkkupinta, mutta kun saan sen valmiiksi, niin se saattaa hyvinkin ansaita maininnan ”ehkä kivoin ikinä”. (Toivottavasti saan tämän peiton valmiiksi ennen vuoden loppua.) 

Kuva: Marja Karlin

Neljänneksi toivoin muistavani ja ehtiväni arvostella tämän vuoden aikana ainakin kaksi tilkkuaiheista kirjaa blogissani.

- Eipä ole kirja-arvosteluja kuulunut eikä näkynyt!

Viides toive oli, että pystyisin järjestelemään ompelutilani ja tarvikkeeni parempaan malliin! (Toivoin samaa viime vuodelle, mutta toiveeni ei toteutunut.)

- Tänä vuonna olen kuin olenkin järjestellyt ompelutilani kertaalleen, ja se on entistä paremmassa kuosissa. Lisäksi lajittelin jäännöspalatilkkuijani antaumuksella! Toteutin @shannonfraserdesigns 'in seitsemän päivää kestäneen Instagram-haasteen, ja se kyllä kannatti. Jäännöspalani ovat edelleen oikein hyvässä järjestyksessä, ja minulle on ollut siitä ihan käytännön hyötyä.

Miltä tilkkuvuosi 2020 siis näyttää?

Toiveet näyttävät toteutuneen tai olevan toteutumassa. Kannattaa esittää toiveita, joiden toteutumiseen voi itse vaikuttaa! Lisäksi on kannustavaa, että tänä vuonna on ehtinyt tapahtua jo monenlaista hyvää. Siksi keksin itselleni vielä yhden toiveen tälle vuodelle: toivon, että saan valmistetuksi sekä Bento Box -blokkiohjeella tekemäni tilkkupinnan (kuva alla) että tähtikuvioisen tilkkupinnan (kuva ylempänä) peitoksi asti! (Olikohan tässä nyt kaksikin toivetta?) 

Kuva: Marja Karlin

Toiseksi toivon myös, että jaksan valmistaa tarpeeksi monta economy-blokkia tai minipientä neljän neliön blokkia, jotta pääsen sommittelemaan niistä tilkkupeiton kokoista tilkkupintaa. Pinnan ei siis tarvitse olla valmis, mutta sen verran edistynyt, että olen pystynyt sommittelemaan.


Kolmas toive on ihan pieni. Noinkohan muistaisin ja viitsisin vih-doin-kin ommella Lastu-tilkkulaukun vetoketjun päähän oikean lipareen? Siinä komeilee edelleenkin vain vetoketjun pahvinen merkkipala.


Kommentit

Irma sanoi…
Kyllä tuo tähtikuvioinen tilkkupinta on "kivoin ikinä" sen näkee jo nyt ja näki jo aiemminkin!!
Kvilttaaja sanoi…
Blogisi uusi ulkoasu ihmetyttää. Ennen asiat löytyivät helpommin. Teitkö itse tämän muutoksen vai bloggeriko?
Spectacular!!! Love your scrappy style so much.
Tilkunviilaaja sanoi…
Koska kommentteihin ei jostain syystä enää pysty tässä vastaamaan yksittäin, niin vastaukset kootusti:
Irmalle kiitokset kannustuksesta! Kvilttaajalle: uusi ulkoasu johtuu siitä, että aiemmin blogini pikkukuva ei tullut mukaan muiden bloggaajien listoille, vaan niissä näkyi vain kirjoituksen otsikko ja vähän alkutekstejä. Huomasin, ettei Blogger enää tukenut aiempaa teemaa ja jouduin vaihtamaan sen. EN OLE SIIHEN OLLENKAAN TYYTYVÄINEN! En kuitenkaan osaa muokata teemaa tismalleen sellaiseksi kun haluaisin - olen kyllä käyttänyt opiskeluun ja kokeiluihin melkoiset tovit aikaa.
Anne / Springleaf Studios: Thank you so much! This is so nice to hear!
Tilkkureppu sanoi…
Tämä tähti työ on kyllä tosi kiva!
En ole vielä kokeillut bloggerin uutta versiota, mutta kai sitä pitää kokeilla+opiskella, vanhaakin saa vielä käyttää, mutta tuntuu olevan hidas.
Kati sanoi…
En osaa päättää kummasta pidän enemmän, tähdistä vai laatikoista, kun molemmat on hienoimpia ikinä. Luulen että kallistun boxien puolelle. Kaunista pintaa molemmat! Olen yrittänyt käyttää uutta bloggeria, ja aina kuitenkin palannut lopulta vanhaan. Tein oikein koko postauksen uudella, mutta sitten totesin että kaikkia kuvia ei näy selailurivissä. Korjasin tilannetta vanhalla ohjelmalla (yks kuva jäi korjaamatta, kun on aika turhauttavaa tämä pelaaminen). Mikähän siinä tosiaan on, että sinulta ei näy pikkukuvaa???
Kati sanoi…
Nyt pikkukuva on ilmestynyt! Pitkät piuhat?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.