Silittämättä siisti!

Ompelupöydän viereiselle hyllylle oli kertynyt sen verran jäännöspaloja, että pidin parhaana rakennella niistä pari uutta tilkkupintaa. Eipä aikaakaan, niin tilkkupinnat olivat pussukan muotoiset!

Annoin tälle luomukselle nimen ”Silittämättä siisti”. Kissa ja silitysraudat veivät ajatukset luontevasti silittämiseen.


Tavoittelin pussukalle varovaisesti vähän leveämpää ja matalampaa muotoa, mutta epäonnistuin. Samanlainen epämatala tästä taas syntyi kuin yleensä pussukkani ovat. 

Silittämättä siisti -tilkkupussukka oli vähällä saada pinkin vetoketjun, mutta viime tingassa vaihdoin violettiin. Ajattelin sen tuovan hieman enemmän särmää tai yllätystä pussukkaan. 


Tikkauksiin otin inspiraation tilkkujen muodoista. Löysin toiseen pintaan Sinivuorten yö -tilkkupeiton tähtiblokeista jostain kumman syystä yli jääneen sakarapalan, jonka tummansininen osuus tuntui vaativan selkeää tikkausta. Tummansinisiä reunoja pitkin kulkevat viivat jatkuvatkin yli koko tilkkupinnan. 

Toiselta puolelta löytyy lentävä hanhi -blokki, joka taas oli jäänyt yli Matkalla pohjoiseen -tilkkupeitostani. Sen vierestä löytyi toinen, vähän vinosaumainen pala, ja tikkaukset kulkevat tässä niiden saumojen mukaisesti, vähän äksämäisessä muodossa. 


Tikkauskuvioihin voi tosiaan löytää inspiraation tilkkupinnasta. Yleensä tilkkupinta ei tosin kertoile minulle, miten se haluaa tulla tikatuksi! Ja yleensä tikkaan vain suoria ompeleita ilman vapaatikkauksen vaatimuksia. 

Tilkkupussukan vuoriin löytyi jäännöspaloja Kangasvuokko-tilkkupeiton taustakappaleesta. Täydensin paloja muutamalla muulla tilkulla. Tilkkupussukka on tilkullinen päältä ja sisältä. 


Silittämättä siisti -pussukan olisi pitänyt olla noin 21 cm leveä ja noin 14,5 cm korkea, mutta se ei ole! Sen sijaan sen mitat ovat nämä: 
  • Leveys ylhäältä noin 20 cm 
  • Korkeus noin 16,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 7 cm. 

Silittämättä siisti -vetoketjupussukka on Avoin-mallistoa.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Ihan siisti pussukka. Oleet näköjään lopettanut kokonaan muiden blogien puffaamisen. Se on tietysti ikävää satunnaisten seikailijoiden kannalta. Vai enkö vain löydä uudesta ulkoasusta niitä.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos, Kvilttaaja! Uusi ulkoasu ei tue "seuraan näitä blogeja" -listan näyttämistä järkevästi. Toki mielelläni pitäisin blogilistaa esillä, mutta minulla on vain rajallisesti aikaa viritellä kummallisia Bloggerin muutoksia. Niitä tulee koko ajan lisää.
Tilkkureppu sanoi…
Kiva pussukka!
Bloggerin käyttö on nyt kyllä haasteellista ja kommentit eivät tahdo onnistua ollenkaan, katsotaan sitten, kun uusi ilme on vaihtunut miten käy:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.