120 hirsimökin puolikasta.

Ostin aika hiljattain ihanan kangaskaitalerullan eli Elizabeth Hartmanin kokoaman Paintbox Solids -valikoiman Kona-puuvilloja. Koska rullan muovikääre oli päässyt vahingoittumaan, sain avatuksi koko paketin sen sijaan että olisin hillonnut kankaita ihailtavina hyllyllä (niin kuin yleensä teen).

Mistähän sain päähäni tällaisen blokki-idean? En muista, mutta yllättävän nopeasti olin tehnyt tarpeeksi näitä hirsimökkiblokin puolikkaita, että sain peittokokoisen tilkkupinnan kasaan.


Tämä kuva oli vain räiskäisy, jonka avulla tutkisin, onko sommitelmani paras mahdollinen.

Mitä tein? Vilkaisin kuvaa ja totesin, että ihan ookoo, ommellaan kokoon.


Tässä kuvassa blokit ovat valmiina riveinä. Saumat pitää silittää ja sitten voin ommella rivit kiinni toisiinsa. Tilkkupinta on pian valmis!

Olin muuten päättänyt tehdä peitostani kooltaan 10 blokkia x 13 blokkia. Laskin huolellisesti, että olin tehnyt juuri oikean määrän tilkkublokkeja.

Latoessani blokkeja design-lattialleni totesin, ettei niitä ollutkaan kuin 120 kappaletta. Tästä ei siis tulekaan 10 x 13 -blokkinen vaan 10 x 12 -blokkinen peitto. Tehty mikä tehty!

Ihmettelinkin, miksi minulle jäi aika paljon kaitaletähteitä jäljelle.

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Tämä on kiva malli, tekisi ihan mieli tehdä tälläinen omasta rullastani! Plajonko sinulla meni tuota valkoista?
Tulee upea peitto!

Hyvää Itsenäisyyspäivää!
Gudrun sanoi…
Fantastisk!!!
Hälsningar Gudrun
Irma sanoi…
Paljon katseltavaa-peitto, kivoja kuvakankaita olet valinnut pikkuneliöihin:)
Tilkunviilaaja sanoi…
Tilkkureppu kyseli, paljonko valkoista kangasta kului. Öööö! En osaa sanoa! Käytin kolmea eri "valkoista," joista kaksi oli lähinnä luonnonvalkoista. Leikkelin aina muutaman nelisenttisen kaitaleen lisää kun entiset oli käytetty. Olen pahoillani! Metri? 1,5 metriä?
Kati sanoi…
Kaunis, värikäs peitto! Yksiväristä kangasta harvemmin näkee sinulla :)
Marle sanoi…
Hieno sateenkaaripeitto! Samalla blokkimallilla on tääälläkin valmistunut pinta, mutta sopiva vuorikangas on löytymättä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.