tilkkuvuoden 2016 yhteenveto.

Vuosi 2016 on edennyt viimeiseen päiväänsä ja on jälleen aika tehdä tili kuluneesta vuodesta.

Tilkkuvuoteni 2016 on ollut todella työteliäs, vaikka te blogini seuraajat olette ehkä eri mieltä. Luettelen laiskana ihmisenä nyt kaikenlaiset tilkkutyöni:

Ompelin vuoden 2016 aikana


23 pussukkaa eli yhden enemmän kuin viime vuonna!

Kaksi tilkkulaukkua

Hurraa! Vaikka en tätä ommellutkaan, niin sain kuitenkin valmiiksi puuvillakangaskaitaleista virkatun maton, joka vielä vuoden 2015 tilinteon aikaan oli kesken. En huomannut antaa sille edes nimeä.

Neljä tilkkupeittoa eli seuraavat:

Tänä vuonna aloitin lisäksi neljä tilkkupeittoa, jotka eivät vielä valmistuneet:

Neliö neliössä –tilkkupeiton. Innostuin tilkkuystäväni Lean tekemästä työstä, joka oli esillä Syyringin tilkkutyönäyttelyssä. Hän oli ommellut punaisista ja sinisistä kankaista neliö-neliössä-blokkeja, ja tilkkupinta oli tosi hauska. Itse käytin blokeissa kaikkia värejä paitsi sinistä. (Valmiista pinnasta huomasin, että pari sinistä tilkkua oli kuitenkin eksynyt mukaan.) Tilkkupinta on valmis ja taustakappale myös.

Retron oloisen lapsen- tai vauvanpeiton. Innostuin yhtäkkiä ompelemaan ei-niin-hempeän lapsenpeiton, vaikka saajasta ei ole tietoakaan. Tilkkupinta ja taustakappale ovat valmiit.

Hirsimökin puolikkaista ommellun tilkkupeiton, johon käytin ihania Kona-puuvillakaitaleita. Tilkkupinta on valmis, mutta taustakappale ei.

Island Batiks –batiikkikaitalepaketista ”London Fog” tehdyt tilkkublokit, jotka syntyivät ennätysnopeasti. Leikkasin ensimmäiset palat 12.12. ja jo 28.12. kaitaleista syntyneet 80 tilkkublokkia olivat valmiit. Päätin kuitenkin lisätä blokkeihin pari kaitaletta lisää, joten työ on enemmän kesken kuin luulisi.

Muita keskeneräisiä


Tänä vuonna aloittamieni ja edelleen keskeneräisten tilkkupeittojen lisäksi minulla on tekeillä ainakin seuraavat tilkkutyöt:


Lisäksi olen osallistunut seuraaviin tilkkuaiheisiin töihin vuonna 2016


Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n verkkosivu-uudistus. Tein tätä varten oikein jäsentutkimusta eli pystytin sähköisen mielipidekyselyn. Siihen tuli PALJON vastauksia!

Tilkkuyhdistyksen viestintätehtävät yleensä: Facebook- ja verkkosivupäivitykset, vastuukilloille lähetetyt tiedotuskirjeet, Tilkkulehden uuden päätoimittajan hakuprosessiin osallistuminen,… Viimeisimpänä tilkkutyökilpailun 2017 sponsoripakettikuvausten kirjoittaminen.

Parasta vuodessa 2016


Olen saanut ratkaistuksi blogin päivitykseen liittyvät tekniset haasteet, kiitos uuden tietokoneen. Nykyisellä puhelimella saan lisäksi oikein teräviä kuvia. Tietotyö on nyt hyvin sujuvaa!

Blogini on myös ollut ennätyksellisen suosittu joulukuussa 2016. Bloggerin tilastointi kertoo, että blogini sivuja on tässä kuussa katseltu yli 13,000 kertaa. Tällaisiin lukemiin en ole yltänyt koskaan aikaisemmin!

Tilkkuyhdistyksen hallituksen jäsenenä olen osallistunut tilkkuaatteen levittämiseen aiempaa näkyvämmin. Kuten tehtävään pyrkiessäni toivoin, ansiotyössä oppimistani taidoista on ollut yhdistykselle hyötyä.

Instagram-elämäni on antoisaa! Siellä saamieni seuraajien kommentit ovat kannustavia ja motivoivia. Tämän tästä pysähdyn ihmettelemään, miten kivoja ja innostavia ihmiset siellä ovat ja miten läheisiltä he tuntuvat, vaikka he asuvat kuka missäkin. Olen tästä kaikesta hyvin kiitollinen.

Osallistuminen Tilkkukilta Syyringin ”Kesän jatkot” -tilkkutyönäyttelyn kokoamiseen ja rakentamiseen oli kivaa! Näyttelystä tuli hieno kokonaisuus. Näyttelyn näki ainakin 430 kävijää, sillä niin monta äänestyslipuketta oli jätetty mieluisin työ –äänestyslaatikkoon. Ilahduin ja myös yllätyin, että työni ”On laaksoa, on kukkulaa” sai eniten ääniä. Näyttelymme ilahdutti minua siis tuplasti!


Tilkkutyöt ovat kaikkiaan olleet maullaan!

Turhauttavinta vuodessa 2016


Tilkkuyhdistystoiminta on antoisuudestaan huolimatta vienyt paljon aikaa! Käsityöpuoli on jonkun verran kärsinyt. Haaveilemani tilkkukirjailijan urakin on toistaiseksi pankolla.

Ahkerat käteni ovat lisäksi ahkeroineet paljon enemmän virtuaalisesti kuin käytännöllisesti. Ihanat kankaani viruvat kaapissa, kun minä vain näpyttelen. Onneksi sentään olen viihtynyt myös ompelukoneen ääressä.

Miten toteutuivat tilkkuvuodelle 2016 esittämäni toiveet?


”Haluan edetä tilkkukirjan kirjoittamisessa niin pitkälle, että kirjani on, ellei valmis niin ainakin melkein valmis.” Hah! Kirjahanke ei ole edennyt yhden sanan vertaa.

”Pystytän lopultakin englanninkielisen verkkosivuston, joka edustaa modernia suomalaista tilkkutyöharrastusta.” Ei ole edennyt tämäkään. Toisaalta olen ollut mukana pystyttämässä suomenkielistä verkkosivustoa Tilkkuyhdistykselle!

”Pidän ainakin yhden ”älä osta mitään kangasta” –kuukauden.” Onnistuin! En ostanut kangaspalaakaan koko tammikuussa.

”Ja muun yhdentoista kuukauden ajan suosin parhaan kykyni mukaan suomalaisia kangasmyyjiä.” Olen todellakin suosinut suomalaisia kangasmyyjiä. Tein tarmokkaita ostoksia esimerkiksi Lahden Tilkkupäivien kauppiailta. Töölön Tilkkupajasta olen ostanut kankaita moneen otteeseen. Vain Tanskan-lomani aikana ostin ulkomaista.

Entä vaalilupaukseni?


Yhdistyksen hallitukseen pyrkiessäni lupasin tuoda toimintaan ”enemmän säpinää, vähemmän läpinää.”

Olen kyllä läpissyt urakalla, koska olen ollut vastuussa viestinnästä. Säpinästä en ole ihan varma. No, ainakin olen tehnyt kaikenlaista enkä pelkästään puhunut!

Lisäksi kerroin haluavani tuoda tilkut ja tilkkutyöt enemmän, useammin ja iloisemmin näkyviin. Olen urakoinut tilkkutyöaiheisia päivityksiä Finn Quiltin Facebook-sivuille ja tehnyt parhaani, että www-sivuilla olisi enemmän kuvia ja iloisempia kuvia. Ehkä onkin!


Tilkkumielessä olen siis vuoteen 2016 enemmän kuin tyytyväinen, vaikka en toteuttanut kaikkia toiveitani!

Toiveeni tilkkuvuodelle 2017


  1. Toivon, että Tilkkuyhdistykseen liittyy tänä vuonna enemmän jäseniä kuin siitä poistuu.
  2. Panostan siihen, että käyttäisin hankkimiani ja saamiani kankaita enemmän ja minipieniä tilkkujani vähemmän. Että malttaisin leikata paloja ”pitkistä kankaistani”.
  3. Teen valmiiksi ainakin kolme nyt keskeneräisistä töistäni. Matkalaukkunäyttelyyn tarkoitetut kaksi työtä takuulla ja niiden lisäksi vielä yhden.
  4. Pidän ainakin yhden ”älä osta mitään kangasta” –kuukauden.

Lopussa kiitos seisoo!Kiitos jokaiselle, joka jaksoi tänne asti!

Kiitos kaikille blogini lukijoille ja erityisesti blogiini kommentoineille, että olette kulkeneet kanssani jälleen yhden tilkkuvuoden! Kommenttinne innostavat jatkamaan blogiin kirjoittamista.

Onnea ja tilkkumenestystä vuodelle 2017!

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Hyvää Uutta Vuotta 2017!
Unknown sanoi…
Hieno katsaus kuluneeseen vuoteen. Onnea ja menestystä seuraavallekin vuodelle!
T. Soile K.
Irma sanoi…
Pitkä oli vuoden katsaus mutta ei ollut ongelmaa lukea sitä, mielenkiintoista luettavaa:)
Kaikenlaista säpinää ja lätinää tulevallekin vuodelle;)
Tilkku & Tilkku sanoi…
Toimelias on ollut mennyt vuotesi. Kiitos, että olemme saaneet olla mukana seuraamassa sitä. Onnea ja intoa alkaneelle uudelle vuodelle 2017!
Helena sanoi…
Voi, miten ihana tuo tilkkutyöluettelo! Huitsin monta pussukkaa, vaikka luulin itsekin ommelleeni niitä runsaasti. Kiitän sinua siitä, että sinulla on kokoelma työohjeita kaikkien käyttöön, ettei jokaisen tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Antoisaa uutta vuotta (myös pitkien kankaiden parissa!!!).
*VEKKI* sanoi…
Kyllä oletkin ehtinyt. Ja kiitos monista vihkeistä ja ohjeista, mitä blogisi on antanut meille aloitteleville.
Anonyymi sanoi…
Tehotyttö, tuota kaikkea palkkatyön ohella.
Hyvää alkanutta vuotta.
paivis

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.