tärkeä työvaihe.

Aloitan tällä kertaa kuva-arvoituksella. Kuvassa näkyy tärkeä työvaihe, mutta mikä?


Työvaihe edeltää applikointia. Opin Sarah Fielken YouTube-videosta, miten tehdään ympyröitä applikoitavaksi ilman, että tarvitsee yhtään harsia. Piirsin ensin ympyränmuotoisen pahvimallin, leikkasin vähän sitä isomman alumiinifolioympyrän ja aloin tehtailla.

Valmiita kangasympyröitä on vaikka millä mitalla.


Vähän aikaa askarreltuani alkoi kyllästyttää.


Valmiissa ympyrässä näkyvän koiran asenne alkoi vaikuttaa minullekin sopivalta, mutta ryhdistäydyin ja siirryin kokeilemaan, miten tekaisemani ympyrä applikoituu.

Leikkasin sille taustaneliön, merkkailin summittaisesti keskikohdan ja kiinnitin nuppineuloilla. Sitten ompelin ympyrän ympäri koneen pykäpisto-ommelta käyttäen.


Joissain kohdissa näkee, ettei ympyröintini ole onnistunut aivan tasaisesti.


Tai oikeastaan kangas ei asetu täydellisen tasaisena. Menetelmä on kuitenkin sen verran helppo ja nopea, etten ala tästä kärsiä. Jatkan samaan tapaan.

Teen tilkkupeittoa taaperolle, joka on poika. Valitsin ympyröille tällaiset taustaneliökangasvaihtoehdot:


Ensisilmäyksellä eivät näytä lapselle ominaisimmilta väreiltä, mutta ympyröissä on niin paljon väriä, että halusin taustalle neutraalimpaa. Lisäksi kaikissa peiton neliöissä ei ole ympyrää. Leikkaan ympyrättömät neliöt kivammista kuviokankaista, mutta silti hillitymmistä kuin ympyräkankaat.

Esittelen vielä mielestäni kivan löydön.


Jäännöspalalaatikosta putkahti tilkkupinta, jossa on nätin turkoosia kimalluskangasta ja muita kankaita. Tein tästä taannoin Milla Magia -pussukan. Miten tätä mahtoi jäädä näin iso pala käyttämättä?!

Leikkasin palan jo kahtia. Täydennän kumpaakin puoliskoa sopivin kangaskaitalein ja tekaisen tästä samantyyppisen Street-pussukan kuin Tyyneys, Mitä kettu sanoo ja Jääkukkia. Tästä pinnasta syntyvää pussukkaa voi käyttää tavalliseen tapaan säilyttämiseen, tai kimalluksensa takia ehkä myös iltalaukkuna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.