pelkkää hyvää.

Plus-kuvioisista tilkkublokeista ompelemani tilkkupeitto sai nimekseen Pelkkää hyvää. Töölön Tilkkupajan Soile antoi sille kyllä herttaisen nimen ”Rakkautta ja haleja,” mutta nimesin sittenkin tilkkupeittoni blokkikuvion perusteella, en tikkauskuvion perusteella.


Tilkkupinnassa on niin monta plussaa, että peiton täytyy merkitä pelkkää hyvää! Kaukaa katsottuna plussien taustat näyttävät vaaleilta ja melkein kuviottomilta, mutta:


Kun peittoa katsoo lähempää, sen kirjavuuden huomaa. Koko pinnassa on vain pari yksiväristä tilkkua. Kaikenlaisia ruskehtavankirjavia sitäkin enemmän:


Esittelin peiton taustakappalettakin jo siinä vaiheessa, kun se palasi Töölön Tilkkupajan taitavasta tikkauspalvelusta, mutta tässä Pelkkää hyvää –tilkkupeiton taustapuoli vielä kertaalleen:


Jostain syystä satuin ompelemaan yhden ylimääräisen plus-kuvioisen blokin ja istutin sen takakappaleeseen:


Vein tilkkupeiton rohkeasti puutarhaan ja otin kuvat siellä, joulukuisessa päivänvalossa. Aurinko paistoi vielä hetkeä aikaisemmin, mutta en ehtinyt saada sitä mukaan kuviini.


Huomaatteko, miten jäkälöitynyt päärynäpuumme on? Se näyttää iänikuisen vanhalta ja hienolta. Varmaan puu kärsii jäkälästä ja minun pitäisi osata hoitaa sitä, mutta en voi mitään. Pelkkä ajatuskin jäkälän poistamisesta kauhistuttaa.

Asettelin Pelkkää hyvää –tilkkupeiton myös rappusille.


Rappusetkin ovat iänikuiset. Kuvissa ne näyttävät paljon paremmilta kuin oikeassa elämässä.

Kun peiton levittää auki – esimerkiksi tällaisen taitellun käärön avattuaan – se on kooltaan noin 195cm x 235 cm.


Ompelin plus-kuvioiset tilkkublokit tämän ohjeen mukaisesti. Kun blokkeja oli tarpeeksi, tasoitin ne täsmämittaan 29cm x 29cm, sommittelin tilkkupinnaksi ja ompelin yhteen. Blokkien ympärille ompelin vielä vaaleista tilkkukankaista kehykset.

Töölön Tilkkupajan tikkauspalvelussa Soile toteutti tilkkutyöhöni hauskan XOXO-tikkauskuvion longarm-tikkauskoneella.

Tilkkupeitossa on villainen välivanu, joka on pehmeä, kevyt ja kuuleman mukaan lämmin.

Kanttasin peiton taustakappaleessa ja vaaleissa tilkkupaloissa käyttämistäni kankaista leikatulla vinokaitaleella. Kaitaleessa on kolmea eri kangasta: melkein valkoinen, vaalea ja keskivärinen.


Leikkasin 6cm leveän vinokaitaleen, silitin kahtia ja ompelin risareunat peiton reunojen kanssa tasan. Käänsin taitetun vinokaitalereunan peiton reunan ympäri ja ompelin kiinni suunnilleen edellisen kierroksen ommelviivan kohdalta.

Ompelin Pelkkää hyvää –tilkkupeiton päiväpeitoksi makuuhuoneeseemme, jonka seinällä on Miehelle 50-vuotispäivälahjaksi ompelemani Versoul-kitaratyö. Mutta voih! Minulla ei ole vielä kuvia, joissa näkyisi kumpikin työ!

Kommentit

tohveli sanoi…
Oi, kuinka kaunis siitä tuli!
Soile Kivinen sanoi…
Siis kerrassan upea!
Poppy sanoi…
Hieno on! Ja kuvat ovat todella kauniita. Plussien tausta on onnistunut mielestäni upeasti, se on paljon elävämpi "vaalea" kuin jos se olisi yksivärisestä kankaasta toteutettu.
Saija sanoi…
Hieno lopputulos . Tikkaus tuo vielä plussaa!
Tilkkureppu sanoi…
Tästä peitosta tuli todella kaunis!
Marle sanoi…
Luonnossa vielä upeampi kuin kuvissa! Ja taustakin niin hieno, että voi käyttää sitäkin puolta päällisenä. Siis monipuolinen.
Kati sanoi…
Väritys hivelee minun silmääni niin kauniina! Ihanan positiivinen malli!
Anne sanoi…
I love your fabrics. I may have to pull out my scraps and make this one.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Siitä tuli kerrassan upea.
Julierose sanoi…
Lovely quilt; I really like how it looks "old world". It reminds me of my Grand'mere's quilts...so pretty. Hugs, Julierose
Anonyymi sanoi…
This looks wonderful! I love the low volume, with pops of stronger plus motifs. :)
Tiinatei sanoi…
Pelkää hyvää ja kaunista!
Dawn sanoi…
Simple but really cute!!
Tilkkutaide sanoi…
Upea ja niin siististi ommeltu. Väritkin on hyvät.
evaj sanoi…
Underbar!!Bambikram

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.