ihan täpinässä. myyjäiset!

Olen aivan innoissani kahdesta asiasta. Tulevista myyjäisistä (kerron tästä lisää postauksen lopussa) ja myös uusimmasta vetoketjupussukastani, sillä toteutin siihen vahingossa oivalliset mittasuhteet.

Uusin, Tyyneys-vetoketjupussukka on matalampi kuin viimeaikaiset kappaleeni ja se näyttääkin pussukan ja pikkulaukun välimuodolta:


Kuvassa vetoketjupussukka näyttää vinolta. Oikeasti se on suora. Katsotaanpa uudestaan:


Jep, näyttää suoremmalta. Tilkkupinnan kuvioinnista voi olla monta mieltä, mutta lähtökohtana olivat ompelupöydältä löytyneet jäännöspalat. Niissä oli paloja traktorinjälkikuvioisesta tilkkupinnasta, joka on edelleen tikattuna, mutta ei kantattuna.

Kummallakin puolella on lisäksi katseenvangitsijana kaitale, jonka sain She Can Quilt –bloginpitäjältä arvontavoittoni eli upean ratkkojan yhteydessä.


Vuori on pilkullista, melko harmonisen väristä kangasta. Koska pussukka on näinkin pieni, en toteuttanut sinne sisätaskua. Olin myös liian malttamaton saamaan pussukan valmiiksi. Onneksi sentään muistin Tilkunviilaaja-merkin ja onneksi niitä oli vielä. Pitäisi tilata lisää merkkejä. Pitäisi ja pitäisi!

Vetoketjun päissä on kangaslipareet. Sain tilkkupinnoista sattumalta juuri sopivan levyiset, että lipareet jäivät valmiissa pussukassa kivasti näkyviin. Silti ei voi väittää, ettei pussukka avautuisi kokonaan.


Tyyneys-nimen pussukka sai, kun tätä ommellessani kuulin pariin otteeseen uutisia tulevista myrskyistä. Olin jo antaa tälle nimen ”Myrskytuuli,” mutta miten voisin? Kuviot ovat kaukana myrskyisästä. Sitten tuli mieleen, että myrskyn edellä on tyyntä. Paljon paremmin sopiva nimi.

Tilkkupussukan mitat ovat seuraavat:
  • Korkeus noin 15 cm 
  • Leveys ylhäältä noin 26,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 6 cm 
  • Kantohihnan ompelin alkujaan 6cm x 43cm kaitaleesta. Pussukka on siis jälleen Street-mallistoa. 


Tikkasin tilkkupinnat collegejersey- ja tikkausvanupaloihin kiinni. Tilkkupinnassa oli muutama vino sauma, joista sain idean toteuttaa vinot tikkaukset. Lopputulos on kivan rytmikäs ja kuitenkin erilainen kuin viimeaikaiset pysty- ja vaakatikkaukseni.


Tämän muotoista pussukkaa olisi erittäin luonteva kanniskella pikkulaukkuna. Isokin (ja paksu!) lompakko mahtuisi sisään.

Myyjäiset! 


Voit ostaa esimerkiksi tämän Tyyneys-pussukan omaksesi, jos tulet Töölön Tilkkupajan myyjäisiin 19.-21.12.2014. Vänrikki Stoolin katu 10, Helsinki. Avoinna perjantaina 12-19, lauantaina 10-16, sunnuntaina 10-14.

Myytävänä on paitsi Soilen tekemiä kasseja ja pannulappuja ja Tilkunviilaajan pussukoita, tilkkulasinalusia ja matkalaukun nimilappuja, myös Marlen tekemiä pussukoita, tollareita ja muita tilkkuluomuksia sekä tilkkuystäväni Ritvan tekemiä koruja (lasihelmiä ja hopeaa). Kaikki uniikkeja. Lahjaksi tai itselle!

Tilkkupajassa on esillä myös ihania tilkkupeittoja, joita voit ostaa omaksi tai vain ihailla. Jos olet aprikoinut, millaista Töölön Tilkkupajan tikkauspalvelu on, voit nyt lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tutustua palveluun samalla kun tulet käymään myyjäisissä!

Kommentit

Marle sanoi…
Todella tyyni ja rauhallinen tuo Tyyneys. Hyvä mainos, laitan samanlaisen.
Tiinatei sanoi…
Tyyneys on kaunis! Jos olisin lähempänä, tulisin myyjäisiinne, mutta nyt täytyy vain tyytyä odottelemaan myyjäiskuulumisia.
*VEKKI* sanoi…
Nätti pussukka. Kiitos myyjäisvinkistä. Uskon että olette värkännyt kaunista myyntiin.
Saija sanoi…
Toivottavasti pääsen poikkeamaan!
Anonyymi sanoi…
aivan ihana pussukka......kyllä on homma hanskassa.

ihastellen ja ihmetellen

Pirjo
Tilkkutaide sanoi…
Myyjäiset on mukavia. Jos saa mainostaa minun näyttelyni on Raumalla Julkkis Galleriassa torin laidalla 30.12 asti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.