tiistai 25. syyskuuta 2012

arvostelen Block Party –kirjan.

Tämä kirja päätyi ostoskoriini kahdesta syystä: kansikuva puhutteli minua ja nimen jatkeessa "The Modern Quilting Bee" esiintyy sana moderni.

Tilkkukirjat: Block Party - The Modern Quilting Bee, Alissa Haight Carlton & Kristen Lejnieks. Kansikuva.

Alissa Haight Carltonin ja Kristen Lejnieksin kokoama kirja kertoo vuoden kestäneestä, virtuaalisesta "tilkkuiluringistä" eli 12 naista sopivat Internetin välityksellä tekevänsä kerran kuussa muutaman tilkkublokin toisilleen. Jokainen lähetti vuorollaan toisille ohjeet ja kankaita. Vuoden yhteistyön tuloksena syntyi siis 12 tilkkupeittoa.

Ringin jäsenet saivat kokeilla rajojaan niin värien kuin tekniikoidenkin suhteen. Kokemuksensa he kirjasivat yhteiseen blogiin. Kirjassa on esitelty kaikki 12 työtä ja jokaiseen on myös ohje.

Kirjan alku- ja loppupuolella ja siellä täällä muuallakin on vinkkejä siihen, miten tehdään nimenomaan moderneja tilkkutöitä, esimerkiksi kenossa oleva hirsimökkiblokki.


Tykkään kirjasta kovasti. Mallit ovat keskenään tosi erilaisia, inspiroivia. Jokainen rinkiläinen pääsee kertomaan ajatuksiaan tilkkuringistä, se on myös kiinnostavaa antia.

Jos haluaa itse perustaa tilkkuringin, tämän kirjan ohjeiden avulla se onnistuu kivuttomasti.

1 kommentti:

Poppy kirjoitti...

Kiitos kirjavihjeestä, kuulostaa hauskalta ja kiinnostavalta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails