ompelin pussukan. tekeillä tilkkulaukkuja.

Oli vain otettava lusikka kauniiseen käteen ja jälkiasennettava lenksut pussukkaan (katso edellinen postaukseni). Ratkoin lyhyet matkat pussukan sivusaumoista, tyrkin lenksun päät aukoista sisään ja ompelin sauman ratkotulta osuudelta uudestaan kiinni.

Toisella puolella on ulkonevampi lenksu:


Kuvassa pussukka odottaa vuorin kiinnittämistä.

Ompelin vuorin kiinni käsin. Nauha vielä vetoketjun päähän ja kas, Milla Magia –vetoketjupussukka oli valmis!


Pussukan värikaitaleissa esiintyy perhoskuvioista kangasta, josta ompelin vuorin:

Pussukka on tosi jäpäkkä. Onnistui.

Puuttunut pussukkakuva

Huomasin, etten ollut huomannut/muistanut ottaa kuvaa yhdestä kangasmanipulaatioruusulla koristamastani vetoketjupussukasta, vaikka esittelin kaksi muuta samaan aikaan valmistunutta pussukkaa. No tässä se on – Ruusunpuna-vetoketjupussukka.


Nimeen sopivasti pussukassa on ruusukuvioinen vuori:


Koeblokihtava

Pohdin edelleen, miten toteuttaisin havittelemani ruutu-ristikuvioisen tilkkupinnan. Olen yrittänyt laskea tarvittavien palojen kokoa, mutta sitten päätin tehdä koeblokin ja katsoa palojen koot siitä:


Kummallinen kuvioyhdistelmä, mutta tämän ei ollut tarkoituskaan olla käyttökelpoinen. Nyt kun olen saanut palojen strategiset mitat, varmaan puran palat erilleen ja käytän muissa projekteissa.

Kesäkassia pukkaa

Sateenkaariharppi-niminen laukku on niin kivan kesäinen, että teen sille kavereita. Tietysti erilaisia, mutta kesäisiä. Kurkkasin jäännöskaitalepussiin ja ompelin satunnaisesti poimimistani (mutta kesän värisistä) kaitaleista yhdistelmiä, leikkelin paloiksi ja yhdistelin uudelleen. Syntyi tällainen pinta:


Toisista paloista tuli tällaisia:


Asettelin punaiset nurkat lähekkäin, lisäsin kaitaleita ympärille ja valitsin alareunaan tummempaa kaitaletta (jotta kassin pohja ei olisi aran vaalea). Täydensin toisen palan samalla tavalla. Löysin varastoista melko sopivan vetoketjunkin tähän laukkuun:


Teen samalla toista, suunnilleen samankokoista laukkua, mutta tässä on mukana farkkupaloja:Tavallisesti niin toimimaton mielikuvituksenikin liikahti vähän, ja keksin tikata farkkukankaaseen ruskean kukkakankaan pyörylöitä toistavaa muotoa:


Kassien rakenne on kummassakin sama: tilkkupinnan takana on college-trikoota ja ohut tikkausvanu. Erikoisuutena mainitsen, etten laitellut trikoota farkkukangasosuuksien alle – niihin kohtiin tuli vahvikkeeksi pelkkä tikkausvanu.

Leikkaan kassien tilkkupinnat noin kokoon 38cm x 33cm, kunhan tikkaukset ovat tehtyinä. Kasseihin tulee vetoketju samalla tavalla kuin Sateenkaariharppi- ja Pink Panther –tilkkulaukussa. Sangat teen tavallista pidemmät, niin että kassia voi kantaa helpommin myös olalla.

Farkuista puheenollen

Kissamme tykkää nukkua korissa. Farkkujensäilytyskorissa.

Kommentit

SP sanoi…
Todella kauniita pussukoita. Itse olen pysytellyt vielä yhtenäisissä kangaspaloissa, kun tuntuu ettei taito vielä riitä ihan tilkuista kangaspinnan tekemiseen. Tuo tilkkutekniikka todella tuo hienon efektin Milla Magia-pussukkaasi. Hienoa työtä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.