ompelin tilkkulaukun valmiiksi.

Kokosin tikkaamani tilkkupinnat ja taskuttamani vuorikankaan tilkkulaukkuaihioksi. Päätin tehdä laukkuun myös vetoketjulipareen, samanlaisen kuin tein Pink Panther –tilkkulaukkuun. (Minusta se onnistui tosi hyvin.)

Löysin punaisen vetoketjun, joka sointuisi laukun sankoihin. Lipare tulisi laukun vaaleasta kankaasta ja huolittelukaitale olisi sinisävyistä salmiakkiruutuista kangasta:


Vetoketju oli helppo ommella kiinni lipareeseen, kun sitä ei vielä ollut kiinnitetty laukkuun. Siistin lipareen toiset reunat ompelemalla ne pussiin. Reunat oli helppo saada osumaan tasan, kun muistin aloittaa toisen lipareen ompelemisen tasan osuvasta reunasta enkä siitä toisesta.


Lipare oli muistaakseni noin 30cm pitkä ja 10cm leveä ennen kuin taitoin sen kaksinkerroin. Tikkasin lipareen alle myös ohutta vanua ennen taittamista.

Ta-daa! Valmis Sateenkaariharppi-tilkkulaukku:


Tällainen se on takaa:


Kun Sateenkaariharppi-tilkkulaukun avaa, se näyttää suunnilleen tällaiselta:


Päädyin huolittelemaan vetoketjun toisen pään samalla oranssilla kankaalla, jota käytin sateenkaaren värisissä ympyröissä, koska sininen kangas olisi näyttänyt siinä kummalliselta.

Vetoketjulipare onnistui mielestäni nytkin aika hyvin:


Koehame

Innostuin Töölön Tilkkupajailijan vaateompeluista siinä määrin, että päätin itsekin kokeilla jotain. Selasin Suuria Käsityölehtiäni ja löysin 2009-vuoden numerosta kaistaleista tehdyn hameen. Tein tietysti koehameen ensin. Valitsin vaatekoon muistinvaraisesti, mittailematta itseäni. Kaistaleet näyttäisivät olleen piiikkuisen liian kapeita kukin:


Vetoketju ei nimittäin mennyt kiinni, kun sovittelin hametta sovitusnukelle. (Kun sovitin hametta itselleni, se oli toki tiukka, mutta sain sentään vedetyksi vetoketjun kiinni.) Hame ei aivan vakuuttanut minua. Se vaikutti melko ok:lta mutta kuten kuvastakin oikeastaan näkee, se törötti edestä oudosti (yksi kaistalesaumoista oli edessä keskellä).

En tee tätä mallia oikeasta kankaasta, vaan kokeilen toista hamemallia.

Ehdin tehdä myös tilkkupintaa farkkupaloista ja retrohenkisistä tilkuista. Olin leikellyt muutaman suikaleen ja pinonnut ne farkkutilkkujen kanssa samaan kasaan. Minulla ei enää ollut mitään muistikuvaa siitä, miten olin ajatellut yhdistää nämä palat. Yhdistin ne sitten näin:


Tässä on kaksi isohkoa tilkkupintaa: toisessa on tummaa, toisessa vaaleampaa farkkua. Näistä saattaa tulla vaikkapa laukku!

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Tosi makee laukku, ihanan kesäinen. Ja myönnän kans, hameessa on jotain vikaa. Mitä jos lisäisit yhden kaistaleen ja tekisit aika istuvan mutta leventäisit sitten ihan helmasta n. 10cm. mmm.. Pitäisiköhän itsekin yrittää tehdä hame.
Marle sanoi…
Laukku on hieno, mutta minusta takapuoli on etupuoli. En ikinä jaksaisi tehdä koehametta!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos taas kannustavista kommenteista! Vetoketjun avaussuunta määräsi laukun etupuolen: kun vetoketjun avaa, sisätaskulle pääsee helpoiten käsiksi laukun "etupuoli" itseen päin. En suunnitellut sitä, se sattui tulemaan niin päin. (Ja olen tekemässä jo toista koehametta - pakko, jos aikoo saada hameesta sellaisen, että sitä voi pitää.)
Eija sanoi…
Oikein kiva laukku.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.