valmis raidallinen tilkkulaukku. valmistuva tilkkupeite

Raidallinen tilkkulaukku sai odottaa viimeisteleviä tikkauksia, kunnes Hyrrät-tilkkutyön reunat oli kaikki tikattu. Tuntui liian hankalalta vaihtaa paininjalka normaaliksi ja taas tikkauspaininjalka takaisin, vaikka siinä ei menisi kuin muutama minuutti. Laukulla ei kuitenkaan ollut kiire, eli tämäkin aikataulu riitti hyvin.

Melkein tällainen potretti hänestä on julkaistu aikaisemminkin. Nyt kun tässä on tikkaus, laukun sangatkin pysyvät paremmin pystyssä.


Laukku on takaa tällainen:


Laukun vuorissa on kahta toisiinsa sointuvaa kangasta:


Ja vielä muodon havainnollistava kuva:




Jälleen mielihalu

Ompelen toisinaan myös vaatteita, tai oikeastaan voisi sanoa, että minun on tiedetty joskus ommelleen vaatteita. Haluaisin pitkästä aikaa ommella jotain päällepantavaa itselleni, ja nimenomaan tällaisen paidan. Näin Threads-lehdessä kaavaa kokeilleen arvion, ja siitä asti malli on kiusannut minua yhtä sinnikkäästi kuin hoopo kangaskuusi tässä taannoin.

Hyrrätyö valmistumassa

Eilen illalla päättelin viimeisenkin tikkauslangan Hyrrät-tilkkutyöstä. Tänään levitin sen lattialle, minne se melkein mahtui suorana. Olisin halunnut suoristaa sen reunat oikeaoppisesti (mitataan keskeltä ja kulmittain jne), mutta ilman apuvoimia ja ilman riittävän pitkää mittanauhaa (herra Tilkunviilaajan mitta ei pysynyt auki, vaan veti itsensä kasaan heti otteen irrotessa) jouduin tyytymään suoristamaan reunat noin suunnilleen. Eiköhän siitä tule riittävän tarkka näinkin.

Enää puuttuu nimilappu (työllä on jo nimi, mutta en paljasta sitä aivan vielä), reunojen tasiminen ja kanttaaminen. Niin, ja ennen kanttaamista täytyy tietysti löytää ja päättää sopiva kanttauskangas.

Tässä kuvassa kissamme varmaan mutisee: "Vai ei ole apuvoimia!"

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.