ahkeraa konetikkausta

Hyrrätyön tikkaaminen vie aikaa, vaikkei tikkauskuvio olekaan vaikea toteuttaa. Perjantai-iltana tikkasin reunakaitaleeseen lehväkuvioita melkein kaksi tuntia ja sen jälkeen päättelin langanpäitä yli tunnin.

Arvaan, että harjaantuneet tilkkuajat piilottavat tikkauslankojen päät jollain kätevällä tavalla eivätkä työllistä itseään päättelemisellä, mutta itse toimin näin. Onpahan jotain järkevää puuhaa television ääressä.

Tikkaan reunakaitaleeseen saniaismaisia lehviä, osan leveä, osan kapea pää työn ulkoreunaa kohti kurottuen. Kuviot eivät edes yritä olla keskenään samanlaisia, enkä ole sijoittanut niitä missään suhteessa symmetrisesti. Ne ovat satunnaisen näköisiä ja satunnaisessa järjestyksessä.

Tikkauslankojen värin olen yrittänyt sovittaa vastaavalla kohdalla keskiosassa näkyviin sävyihin. Lehviä on siis useamman värisiä: turkooseja, violetteja, sinisiä, vaihtuvasävyisiä vihreitä ja vaihtuvasävyisiä viher-ruskeita. Alalankana olen käyttänyt harmaata.

Yhdessä kulmassa on tällaisia lehviä:


Vähän eri kohdasta lehväkuvio isompana. Harsinlangat ja tikkauslankojen päät näkyvät ehkä hieman häiritsevästi.


Työ on niin iso, etten kotona sisätiloissa pysty ottamaan siitä kokokuvaa. Tässä toistaiseksi laajin otos hänestä:


Ryhdyin vihdoin tikkaamaan tätä, kun arvelin saavani tämän näytteille Syyringin tulevaan tilkkutyönäyttelyyn Kustaankartanoon, mutta ei tämä mahtunutkaan mukaan. Sen sijaan mukaan tulevat näillä näkymin "Joulupalloilua"-työ sekä viime kesänä valmistamani työ, josta blogissani ei ole muuta kuvaa kuin tämä:


Jos tämän haluaa nähdä kokonaisuudessaan, tervetuloa näyttelyyn!

Näyttely pidetään Kustaankartanon vanhustenkeskuksen ravintolassa,
osoitteessa Kivalterintie 16 K, 00620 Helsinki. Se on avoinna 2.-28.2.2010 arkisin 8-15 ja viikonloppuisin 10-15.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

tilkkupeiton reunan kanttaaminen.