konetikkauskuvio

Olen nyt tikannut Hyrrät-tilkkutyötä viikonlopusta lähtien. En tietenkään koko aikaa!

Varsinaiseen tilkkupintaan tein hyvin tavanomaiset kuviot eli isompia ja pienempiä ympyröitä. Tällaiset, tilkkujen asettelua jotenkin toistavat tikkauskuviot ovat olleet minulle hyvin ominaisia. En ole yleensä keksinyt oikein mitään muuta.

Päätin sitten, että reunakaitaleessa olisi jotain muuta. Päätin lisäksi, että käyttäisin kankaasta erottuvan värisiä tikkauslankoja. Tällä kertaa en valitsisi helpointa eli mahdollisimman huomaamatonta ja ennalta-arvattavaa.

No nämä tikkauskuviot kyllä erottuvat.


Kuvassa näkyy, miten olen merkinnyt kuviota kankaalle. Piirrän ensin lehväkuvion keskiruodin eli loivan s-kirjaimen ja sen viereen kummallekin puolelle toisen kaaren. Merkitsemiseen käytin merkkausliitukynää. Kerrankin se tarttui riittävästi kankaaseen ja erottuu myös.

Tällä hetkellä suunnitelmana on tikata lehväkuvioita melko harvakseltaan: en ajatellut täyttää koko kaitalepintaa tikkauksella. Mutta voi olla, että joudun kehittämään lisäksi täytekuviota.

Ehkä kuvio näyttää vaativalta, mutta ei tätä ole vaikea tikata. Aloitan lehvän tyvestä ja lähden tikkaamaan lehden kerrallaan ensin toiselle puolelle, lehvän pään ympäri toiselle puolelle ja sieltä takaisin tyveen.

Ja mitä muuta voisi tehdä

Varmaan tästä voisi kehittää täyttävää pintaa ja tikkailla lehviä sinne sun tänne, siirtyen aina lehtiruotia pitkin vähän tyvestä muualle ja siitä taas lehvän muotoisesti, mutta sellainen tuntuisi vaativan liikaa luovuutta. Tyydyn ainakin tässä vaiheessa tikkaamaan lehvän kerrallaan, piirtämäni muotoiseksi.

Piirrän apuviivat vapaalla kädellä, jolloin lehvistä tulee keskenään vähän erikokoisia ja -muotoisia, mutta tässäkin voisi tietysti käyttää apuna paperimallinetta.

Kommentit

Marle sanoi…
Upeaa tikkausta, en kyllä itse jaksaisi. Mukava blogi, luin kaiken. Farkkulaukut olivat makeita.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos kommentista! Tikkaaminen on kyllä osoittautunut työläämmäksi kuin etukäteen kuvittelin, mutta keskenkään en enää voi jättää. (Onneksi tikkaaminen ei sentään ole vaikeaa.)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.