kankainen joulukuusi – enää istutus puuttuu

Sinnikkäästi olen työstänyt hoopoa kankaista joulukuustani, ja se on nyt valmis. Vain istuttaminen uupuu, eli täytyy hankkia sille sopivan paksuinen oksa rungoksi, sopivan kokoinen ruukku jalaksi ja selvittää, miten runko pysyy tukevasti ruukussa. Itseni tuntien tämä viimeistely saattaa jäädä ensi joulun tienoilla tehtäväksi.

Ohje ja kaavat olivat hyvin tarkat, mutta ylimmissä lehväriveissä oli jotain outoa, sillä rivit eivät lopulta riittäneet peittämään kuusen vartaloa kokonaan.Yläosan rivistöön jäi hämmentävä aukko.


Kuvassa aukko näkyy vihreänä alueena. En huolitellut lehvärivien yläreunoja, ja siksi aukkoa ei voinut jättää tällaiseksi.

Peitin aukon jouluisella nauhalla.


Kuusen ylimmässä latvakappaleessa oikaisin hiukan enkä vuorannut sitä, kuten ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä. Arvelin, ettei sorminäppäryyteni ikinä riittäisi siihen. Sen sijaan käytin kirjontalankaa latvakappaleen alareunan siistimiseen.


Pykäpistot näkyvät lähikuvassa parhaiten.


Ja tässä valmis latvaosa.

Olen tyytyväinen tähänastiseen tulokseen, vaikka olen edelleen sitä mieltä, että tämä oli aivan pähkähullu työ toteutettavaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?