kimaltava, hopea-turkoosi pussukka

Tytär näki joulukankaitteni joukossa hopeakangasta ja pyysi tekemään siitä pienen meikkipussukan kaverilleen synttärilahjaksi. Samaan aikaan työhuoneessa oli näkösällä turkoosia kimallekangasta, ja kysyin, yhdistettäisiinkö sitä hopeakankaaseen. Kyllä.

Sekä hopeakangas että turkoosi kimalle olivat joustavia, ja halusin yhdistää niihin myös joustamatonta kangasta. Vaikka olin mittaavinani tarvittavat leveydet tarkasti, jouduin leikkaamaan ensin yhdet sivukaitaleet kahteen kertaan (ensimmäinen kaitale olikin selvästi liian kapea) ja sitten vielä lisäkaitaleen toiseen reunaan. En käsitä, mitä tapahtui. Ehkä joustokaitaleet menivät jotenkin kasaan ompelemisen jälkeen?


Kuvassa pussukan päälliosa ilman lisäkaitaleita. Tämä on siis selvästi liian kapea. Minulle tulee tästä kuvasta elävästi mieleen 80-luvun diskotanssivaatetus.

Pussukassa on perhoskuvioinen vuori.


Päällikankaan alla on joustamattomalla, silitettävällä tukikankaalla stabiloitu koltsarikangas ja ohut vanu. Tikkasin vain puuvillakankaiden päältä. Sivuissa on ompelukoneen omista ompeleista aaltomainen tikki vaihtuvavärisellä, turkoosisävyisellä langalla ommeltuna. Ohuiden välikaitaleiden poikki ompelin suoran ompeleen.


Tässä näkyy se vähä aaltomaisesta tikkauksesta, mitä valmiiseen pussukkaan jäi näkyviin.

Vuorin kiinnitin vetoketjuun käsin, pienillä pistoilla. Tässä vuori vasta odottaa ompelemista.


Vetoketju oli varastoistani. Olin irrottanut sen jostain vaatteesta, ja koska se oli tarvittavaa paljon pidempi, leikkasin ylimääräisen pituuden pois.

Tässä pussukkamallissa on selkeä etu puolipyöreään malliin verrattuna: vetoketju on helppo kiinnittää koneompeleella. Puolipyöreisiin pussukoihin ompelen vetoketjut aina käsin.

Valmis pussukka päältä…


…ja sisältä:


Valmistui ajoissa! Eikä valmis pussukka enää tuo mieleen 80-luvun diskotanssivaatetusta (ainakaan ensimmäisenä).

Tämä olikin vuoden 2010 ensimmäinen valmistunut ompelutyö. Aion kirjata blogin sivureunaan kaikki vuoden aikana valmiiksi saamani ompelukset, olivat ne sitten tilkkupeitteitä, seinävaatteita, laukkuja, pussukoita tai mitä tahansa.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hienoja töitä!!

Kiitos statscounter vinkistä, kokeilen sitä ensi tilassa.
Hyvää uutta vuotta!!
Anonyymi sanoi…
Tosi sievä! Onkohan jossain saatavilla kaavoja julkisesti? Ehkäpä vain täytyy googlettaa...
Ompeluterveisin, Sari A.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.