Wednesday, 17 April 2013

isoja tilkkupintoja.

Ladoin eilen kolmio-neliötähtiblokkeja design-seinälleni –lattialle niin paljon kuin niitä sinne sopi. Valitsin palat täysin satunnaisesti eli mitään erityistä järjestystä näillä ei vielä ollut.


Päätin sitten, että ompelisin keskimmäisen rivin (siinä on erilaiset blokit kuin muissa riveissä) valmiiksi pötköksi ja teinkin niin. Tein kevyttä värisuunnittelua ja sommittelin keskimmäisen rivin ylä- ja alapuolelle vastaavat pötköt.


Valintani olivat melkein satunnaisia. En miettinyt kauan enkä tehnyt useita vertailuja.

Pötköt vähän paremmin näkyvissä:


Sommittelin vielä kolmannenkin rivin, keskirivin yläpuolelle.


En ole täysin varma, että blokit vielä riittävät niin isoon peittoon kuin olen suunnitellut, joten mittailen vielä ja ompelen mahdollisesti lisäblokkeja. Pötköt siirtyivät telineeseen lepäämään.

Ompelin kaksi tilkkukirjainta täysin vapaasti, ilman paperi- tai muita apuja:


Tässä on ensimmäinen tavu kirjoitusaiheiseen pieneen seinävaatteeseen, jota suunnittelen.

Äskeiset ompelukset olivat esillä eilen. Tänään sommittelin samaiselle design-seinälle –lattialle kivat raidalliset tilkkublokkini. Minulla oli käsitys/muistikuva, ettei blokkeja olisi ollut tarpeeksi torkkupeitettä varten, mutta ehkä niitä onkin.

Yhdestä suunnasta ne näyttävät tältä:


Toisesta suunnasta tilkkupinta näyttää sitten tältä:


Ehkä jonkun blokin paikka pitää vielä vaihtaa – yhdessä kohdassa näyttää olevan liian tummareunuksinen blokki verrattuna ympäristöön.

Pinta ei yksin riitä tilkkupeitoksi, mutta tähänhän täytyy tietysti tehdä kehykset! Kehyksien kanssa pinta taitaa tulla tarpeeksi isoksi. Täytyy kyllä hieman laskea vielä, mutta lupaavalta näyttää. Vaikuttaa siltä, että voisin ainakin ommella nämä blokit pinnaksi. Vaikka sitten tekisin yhden neljän blokin rivin lisää.

4 comments:

Arja said...

Hyvältä näyttävät molemmat. Tykkään kovasti noista raidallisista blokeista, ovat niin raikkaan värikkäitä. Pehmeä ja suloisen pullea kissasi on tosi söpöliini.

Soile Kivinen said...

Molemmat peitot näyttävät tosi hienoilta. Tosi tosi hienoilta! Toistanko itseäni. : ) superkivoja

Tilkkureppu said...

Tilkkupinnat näyttävät molemmat hyvältä!

Anne said...

Tosi kiva tuo neliöpinta. Milloinkohan itse ehdin opiskelun ja muuton lomassa ompelemaan :( sormet "syyhyää" :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails