uutta ja käytännöllistä.

Esittelenkin tänään kaksi pussukkaa! Tikkailin pinnat Vääksyn ompelulaneissa ja ompelin pussukat valmiiksi melkein kuukausi sitten, joten on jo aikakin.

Ensiksi esittelyssä on Uutukainen. Sen pinnassa on esimerkiksi tilkkuystävältäni Marjalta saamastani aarrelaatikosta löytyneitä tilkkuja. Tikkauksena kulmikas spiraali.
Kulmikas spiraali on muuten yksi 21:stä helposta tikkauskuviosta, jotka olen esitellyt blogissani. 

Toiselta puolelta löytyy tilkkuystäväni Soilen hylkäämiä pikkukolmioita, joita minulla on tämänkin jälkeen vielä iso pino jäljellä. Edelleen mukana on aarrelaatikon tilkkuja ja yksi kuittiompeluna toteuttamani kaitale – tuo turkoosi, joka näyttää minusta hiukan tylsältä.
Vuoriin valitsin palan Amy Butlerin kangasta ja vetoketjulipareessa on 1990-luvun loppupuolella ostamaani kangasta, josta ajattelin silloin ommella jotain taaperollemme. (En muistaakseni ommellut.)
Uutukainen on mitoiltaan seuraavanlainen: 
  • Leveys ylhäältä noin 19 cm 
  • Korkeus noin 11,5 cm
  • Pohjan leveys noin 4 cm.
Uutukainen on Avoin-mallistoa, kuten niin moni viimeaikaisista pussukoistani.

Sitten, saanko esitellä Teoria-vetoketjupussukan:
Väritys askarrutti ompeluvaiheessa, mutta kyllä nämä oranssi-ruskeat sopivat hyvin yhteen, kuten nämä violetti-turkoositkin:
Teoria-pussukka on aika pieni – seuraavanlainen mitoiltaan: 
  • Leveys ylhäältä noin 18,5 cm
  • Korkeus noin 10 cm
  • Pohjan leveys noin 5 cm. 
Teoria on myös Avoin-mallistoa. Kuvasta näkyy, että se avautuu anteliaasti:
Kiinnittäisin huomionne myös siihen, että ompelin vetoketjun päättölipareen tilkkupinnasta leikatusta kuusikulmiosta. Pidän sitä kohtuullisena suorituksena!

Koska Uutukainen ja Teoria valmistuivat suunnilleen samana päivänä, panin ne poseeraamaan valmistujaiskuviin myös yhdessä:
Tässä näet heidät vielä toiseltakin puolelta:
Näiden valmistuneiden myötä tämänvuotinen pussukkatuotanto yltää viiteentoista kappaleeseen. Enköhän sentään ompele vielä muutaman lisää ennen kuin vuosi on päätöksessään!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.