Thursday, 18 April 2013

tilkkublokkeja oikein ja väärin.

Ompelin kivat raidalliset tilkkublokkini kokonaiseksi pinnaksi. Olin käyttänyt jokusen tuokion blokkien asettelmiseen hyvään järjestykseen enkä halunnut menettää järjestystä. Toisaalta blokit täyttivät kaiken vapaan tilan ompeluhuoneen makkarin lattialla, mikä oli aika epäkäytännöllistä.

Tämä meni oikein: Raidat ja myös ruudut osuvat aika sopivasti kohdakkain – mikään ei näyttäisi ärvöttävän. Hurraa!


Tämä meni väärin: Vasemmassa yläkulmassa näkyy keltainen muistilappu. Kiinnitin tuon neljän blokin yhdistelmän muuhun kokonaisuuteen nähden ylösalaisin: ruskean, ei sinisen blokin pitäisi olla ylimpänä vasemmalla. Ratkojaa siis tarvitaan, mutta en jaksanut ruveta siihen saman tien. Kokeilin nimittäin uutta blokkia ja haluaisin päästä jatkamaan!

Tykkäsin tästä Little Miss Shabbyn tilkkupinnasta ja löysin hänen tekemänsä blokkitutoriaalin.

Koska mitat olivat tuumina ja minä osaan käyttää vain senttejä, tein koeblokkeja. (Vähän useamman kuin olin ajatellut.) Leikkasin ison neliön ja 2 x kaksi pienempää – 13-senttisen, 8-senttiset ja 5-senttiset:


Olipa helppo ommella tämän näköiseksi palaksi:


Tämä meni väärin: Mutta höh, vaikka olin päättänyt käyttää 13-senttistä isointa neliötilkkua, olinkin vahingossa leikannut 12-senttisen palan. Tämä ei siis näyttänyt oikeanlaiselta.

Ei kun leikkaamaan uusi setti – 13-senttinen, 8-senttiset ja 5-senttiset neliöt niin kuin alkujaan pitikin:


Tässä näkyy, että toinen valmis neliöblokki on hiukan toista isompi:


Tämä meni väärin: Minusta nuo vaaleimmat raidat olivat liian leveät. Blokit ovat ruttuisen näköiset, koska silitys ei onnistunut, koska silityslautaa ei voinut ottaa esiin, koska lattia oli täynnä raidallisia tilkkublokkeja.

Leikkasin vielä uuden setin neliöitä: 13-senttisen, 7,5-senttiset ja 5-senttiset. Tällainen oli valmis blokki:


Menikö tämäkin väärin: Vaaleat raidat ovat sopivasti kapeammat, mutta vielä minua arveluttaa, pitäisikö 5-senttisten sijaan leikata 5,5-senttiset neliöt. Kun näitä blokkeja yhdistää, nuo pikkuneliöt taitavat jäädä minimalistisen pieniksi nyt. Ääh, puolen sentin mitat ovat niin paljon vaikeammat mitata/leikata, varsinkin kun nykyinen viivaimeni on maailman epäkäytännöllisin ainakin neljällä eri tavalla.Neljäs blokki täydentäisi tämän kokoelman – vaikka ei näitä voisi suoraan yhdistää, kun yksi neliöistä on sentin muita neliöitä pienempi.

Aika lailla meni enemmän väärin kuin oikein! Tai no, ehkä raidallisten blokkien kohdistaminen on painoarvoltaan niin suuri, että se ajaa näiden pikkublokkikokeiluepäonnistumisten ohi.

7 comments:

Kvilttaaja said...

Raidallisten blokkien "virhettä" ei huomaa. Ei kannata ratkoa, kun kyseessä ei ole varsinaisesti väärin, vaan blokit asettuivat toisella tavalla kuin suunnittelit. Ratkominen huonontaa aina kangasta.
Tuo toinen blokkikokeilu ei oikein avaudu minulle. Ajattelitko a) tehdä pienen koetilkun b) tehdä ison peiton c) käyttää pussukkaan?

Anita said...

Tosi hyvännäköisiä on nuo raidalliset blokit, tykkään :-) Ja samaa mieltä olen Kvilttaajan kanssa, ei kannata ratkoa, hyvin käy noinkin.

Tilkunviilaaja said...

Teen koeblokkeja, että saan selville sopivimmat mittasuhteet sentteinä. Blokeista kokoaisin tilkkupintaa, todennäköisesti tilkkupeittoon.

Irma said...

Raidallinen tilkkublokkityö näyttää hyvältä juuri noin:) Blokki kuuluu sarjaaan: haluaisin tehdä tuollaisen työn itsekin:)

Tilkkureppu said...

Raidallinen on minunkin mielestä ihan hyvä noin ja värit ovat kauniit! Pidän tästä tilkkupinnasta:)

Tiinatei said...

Samaa mieltä raidallisista blokeista edellisten kommentoijien kanssa! Puhuiko joku joskus tilkkupoliisista...? ;D

Anonymous said...

Hienoa! Tuli mieleen joku (suomalainen) kangaspuilla kudottu malli, näin kangas elää:-)terv. Tuuritilkkuilija

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails