sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

tilkkuriippuvuuden kolme ilmenemismuotoa.

Kyllästyin pyörittämään ompelupöydälläni olevaa vaaleiden tilkkujen ja kangaspalojen kasaa ja nöyrryin hakemaan lisämateriaalia vinttihuoneemme tilkkulaatikoista. Muutamassa minuutissa olin penkonut yhdestä laatikosta vaaleita, sinertäviä, punertavia ja vihertäviä tilkkuja elävöittämään musta-vaaleiden kolmio-neliö-tähtikuvioiden keskellä olevia tilkkusilppupintoja:


1. Tilkkuriippuvaisella on valtavat varastot tilkkuja, jotka eivät vain hupene

Laatikko on mallia Ikean iso säilytyslaatikko. Kyljessä lukee "tilkut nro 1," mikä kertonee karua tarinaa tilkkuvarastojeni koosta.


Aivan kuin laatikosta ei olisikaan otettu mitään.

2. Tilkkuriippuvainen tekee aina vain lisää hankintoja

Silti poikkesin lauantaina kaupungilla käydessäni Eurokankaaseen ja pengoin käsityöpuuvillalaareja. Huokaus. Löysin kaksi mustanpuhuvaa kangasta sekä perusvaalean, joka tulee olemaan hyödyllinen seuraavassa hankkeessani.


Suunnittelen Ranskan-matkaa, joten Ranska-aiheiset puuvillat (pakalta metritavarana ostetut, 0,5m kumpaakin) olivat aivan pakko-ostos.

Yhteiskuvassa ei oikein näy, miksi toinen mustanpuhuvista kankaista oli niin kiinnostava, mutta tästä kuvasta näkyy:


En ole tällaisia silmäkuvioita nähnyt koskaan ennen! Mielenkiintoinen kangas.

3. Tilkkuriippuvainen valmistaa paloja, jotka sitten unohtuvat johonkin

Tilkkulaatikostani (nro 1) putkahti esiin myös tilkkupaloja.


Mihin olen mahtanut näitä suunnitella käyttäväni?! Olen unohtanut näiden valmistamisen, mutta viis siitä – alimmat tilkkurivit pääsevät nyt koristamaan tekeillä olevaa vetoketjupussukkaa.

Otin taiteellista kuvaa ikkunasta lankeavan valoläikän viereen asetetuista tilkuista. Öh, ajatukseni ei oikein toiminut käytännössä.

Eurokankaassa kuulin sivukorvalla parin asiakkaan tunnustuksia kangasvarastojensa koosta. Toisella oli yksi hylly, jolle oli taiteltu neljä pinoa tilkkukankaita; hylly oli täynnä. Toinen kertoi itsellään olevan kaksi kaapillista kankaita. Pelkäsin, että minultakin kysyttäisiin ja joutuisin tekemään tunnustuksia, varsinkin kun selvästi olin ostamassa lisää kankaita. Onneksi sain pitää häpeällisen salaisuuteni.

Kukaanhan ei tiedä, että kokoan kankaita ja tilkkuja yli oman tarpeen.

10 kommenttia:

Kangastuksia kirjoitti...

Olen tilkkuriippuvainen enkä häpeä enää tunnustaa, että kankaita on paljon ja lisää tulisi, ellen olisi pistänyt itseäni ostolakkoon toistaiseksi, tai ainakin siihen asti, että saan varastoni lajiteltua nähdäkseni, mitä vielä puuttuu. ;)

Oikeasti onpa tosi ihanaa huomata, etten ole ihan ainut laatuani.

marili kirjoitti...

Sinulla on lievempi versio kangasriippuvuudesta. Tilkkuiluun ei, onneksi, välttämättä tarvita paljon yksittäisiä kankaita kuten vaatteisiin. Itse hamstrasin joitakin vuosia sitten sisäistä sulovileeniä kuunnellen vaatetuskankaita 5 m/kangas. Nyt ne vie yhden kaapillisen verran tilaa. Ja vieläkin hommaan kankaita kun sopiva kohdalle sattuu. Ehkäpä minunkin pitäisi tehdä postaus ihan sillä mielellä että havahtuisin kuinka paljon materiaalia oikeasti on. Meinaa nääs tilan puute alkaa vaivaamaan..

Kvilttaaja kirjoitti...

Jo on silmät kankaassa. Tuota olisi ollut mahdotonta jättää laariin. Ei aavistustakaan, mihin sitä voisi käyttää, mutta jotenkin vetoava.
Olen ostanut tänä vuonna 1,15 m palan harmaata kangasta. Varmaan joku päivä pihtailu lipeää hanskastani. Kangasriippuvainen kun olen itsekin. Siinä vaiheessa kun tilkkulaatikoittesi numerointi menee kolminumeroisiin lukuihin, kannattaisi varmaan jarrutella;D

Tilkkureppu kirjoitti...

Todella vetoava tuo silmäkangas, ei olisi minullakaan jäänyt ostamatta!
Hauskaa ja lohduttavaa tässä on se, ettei ole ainut jolla paikat pursuaa kankaita, meitähän on paljon ja kun niistä kuitenkin ennemmin tai myöhemmin joku saa mielihyvää tehdyn työn muodossa, ja ennenkaikkea itse tehdessä! Ihmiset keräilevät kaikenlaista miksei sitten kankaitakin!
Ainakin minä itseäni välillä tällä yritän lohdutella.

Arja kirjoitti...

Lohdullista, etten ole ainoa kangashamsteri. Kaltaisilleen sen voi tunnustaa. Sinulla sentään ne on arkistoitu laatikoihin ja numeroitukin vielä. Minulla se on vasta suunnitelmissa. Silmäkangas näyttää mielenkiintoiselta, samoin Pariisi-kankaat.

Anonyymi kirjoitti...

muistan lukeneeni englanninkielisen lausahduksen, jossa sanotaan, ettà tilkut tàyttàvàt elàmàn puhumattakaan makuuhuoneesta, kylpyhuoneesta ja olohuoneesta. Ihana on kuitenkin tilkkujen maailma, kivoja kankaita ei voi vastustaa. Itsellàni varasto ei rajoitu vain kankaisiin vaan lisàksi on vuori erilaisia villalankojakin. Ainoa puute on aika, kaikkia ideoita ei voi toteuttaa. Raita

Satu kirjoitti...

Voi, voi, kaikki tilkkuriippuvuuksista kuulostaa niin tutulta!!! Täälläkin kaikki paikat pursuaa kangaspaloja, ehkä Wc:sta ja keittiöstä niitä ei löydy;o) Ihania kankaita olet löytänyt ja innolla taas odotan, mitä niistä loihdit.

Tiinatei kirjoitti...

Mielenkiintoista nähdä, mistä nuo silmät kurkistelevat vastaan? Tutulta tuntuu tauti. Kummallista on, että vaikka aktiivisen vaateompeluvaiheen päätyttyä n. 10 vuotta sitten hävitin suuren osan kankaistani, niin niitä pursuaa taas kaappien ja laatikoiden täydeltä.

Maritta kirjoitti...

Minulla on lääkitystä vailla oleva tilkkuriippuvuus :) Kerään vielä muidenkin jämäkankaat itselleni :))

Anita kirjoitti...

Tämä bloggailu on vertaistukea vailla vertaa: ihanaa, kun löytyy muitakin kangashamstereita eikä vain minä ;-D Tuo Marittan kommentti kuvaa kyllä hyvin myös meikäläisen toimintaa: en koskaan kieltäydy kankaanpalasta :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails