lyhyestä värssy kaunis.

Värssy tai säe oli innoittaja nimetessäni uutta tilkkupussukkaani. Se sai nimekseen Säe. Sen valmistumispäivän tietämillä koettiin sellainenkin ihme, että päivä oli aurinkoinen. Niinpä se pääsi paistattelemaan kirkkaaseen talviaurinkoon:
Ompelin Säe-pussukan yhdistelemällä paloja, joita leikkasin aikoessani ommella Noususuhdanne-tilkkupeittoon tilkkukehyksen. Olin leikannut jonkinlaisen pinon, kun pysähdyin miettimään, montako palaa todellakin tarvitsisin. Lopetin siihen, koska urakka tuntui niin loputtomalta.
Olin ommellut tilkkupinnan ja tikannutkin sen, kun pysähdyin miettimään, tulisiko pussukasta sittenkin liian pieni. No, siinä vaiheessa ei ollut enää mitään järkevää tehtävissä, joten pysähdys jäi lyhyeksi.

Kun sitten lopulta olin ommellut Säe-pussukalle muodon, asetin sen seisomaan pöydälle ja arvioin sitä. Hyvänen aika, miten hellyttävältä se näytti avoinna!
Kuvasta sen hellyttävyys ei välity. Sen strategiset mitat ovat joka tapauksessa nämä:
  • Leveys ylhäältä noin 16 cm 
  • Korkeus noin 11 cm 
  • Pohjan leveys noin 7,5 cm.
Säe-tilkkupussukka on Avoin-mallistoa, ja käytin siihen 20-senttisen vetoketjun, jonka pään huolittelin jälleen kerran kuusikulmioin. Kuusikulmiopalan ompeleminen vetoketjun päähän on helpompaa kuin suorakaiteen muotoisen palan kiinnittäminen, mutta kahden kuusikulmion valmistaminen ja niiden ompeleminen yhteen (käsin) kestää tovin.

Onneksi minulla ei ole kiire pussukoita ommellessani!

Kommentit

En ymmärrä näistä tilkkuhommista yhtään mitään, mutta tykkään bogisi nimestä ja kielenkäytöstä.

Toki tuotteetkin ovat kauniita, tarina niiden takana <3 Huomaan, että teet näitä sydämellä.

Ihanaa kevättä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.