keikkuvat tilkkuneliöt.

Syöksähdin saman tien uuden projektin pariin, kun olin saanut tilkkusilppuriviblokit pinnaksi asti. Huomasin nimittäin pitäväni kovasti keikkuvan näköisistä blokeista, joita ompelin Kylä lähtee -seinätekstiiliin, ja päätin ommella niitä jossain vaiheessa lisää,. Nyt oli se vaihe!

Valmistin ensin koko joukon raikkaan värisiä tilkkuneliöitä ompelemalla pienen keskipalan ympärille kierroksen resurssikaitaleita ja tasoittamalla silitetyn palan sitten kolmen tuuman neliöksi. Sitten keräsin pinon tummanpuhuvimpia kankaitani ja leikkasin niistä kahden ja puolen tuuman levyisiä kaitaleita.

Ompelin tilkkuneliön ympärille tummanpuhuvat kaitaleet, silitin ja leikkasin palasta viiden tuuman neliön vinoon – puolet toiseen suuntaan ja puolet toiseen suuntaan vinoon.
Neliöt näyttävät keikahtelevan puolelta toiselle. Paitsi tuo yksi, joka kulkee viereisen neliön kanssa samaan tahtiin! Nyt vasta kuvasta huomasin!

No sitten mietin, että tuleeko pinnasta sittenkin liian synkkä, jos tausta on pelkkää mustaa ja tummanpuhuvaa. Kokeilin, miltä harmaat kaitaleet näyttäisivät.
Ompelin muutaman erilaisen ja totesin niiden näyttävän oikein hyviltä.

Tummemmat tilkkuneliöt lisäksi erottuvat vaaleammasta taustasta mukavasti!
Tavoitteena on ommella riittävän monta keikkuvaneliöblokkia ja järjestellä blokit sitten kivaksi pinnaksi.
Tummempitaustaiset alemmas, vaaleampitaustaiset ylemmäs. Ehkä!

Huomasin tässä tuoksinassa, että minulla on hämmentävän paljon myös harmaita ja melkein mustia kankaita. Olen tainnut ostella niitä varastoon. Tuntuu oudolta, että ostaisin kankaita varastoon… (siis ei tunnu yhtään oudolta!)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.