terveiset kaukaa!

Ompelin tilkkupussukan, johon käytin Teija-pussukan tekemisestä yli jäänyttä tilkkulasagnea ja jonka somistin kivoilla kissakangastilkuilla. Koska kankaassa näyttäisi olevan siamilaiskissa, uusin pussukka sai nimeksi Siam. Siinä ne kaukaiset terveiset ovatkin: Siam oli Thaimaan nimi kauan sitten, ja onhan maakin kaukana meistä.


Hämmästelen, miten kivalta sini-viher-oranssihtava batiikkikangas näyttää punasävyisen tilkkupinnan rinnalla. En olisi uskonut, että se näin hyvin sopisi, vaikka kaikki kankaathan sopivat toisiinsa, kunhan ne vain ompelee yhteen.


Siam-pussukan toisen puolen kissakuvio valahti jälleen hiukan liian alas. Voi, miten vaikea minun on mieltää pohjan muotoilun aiheuttamaa tilkkupinnan lyhenemistä! Toisella puolella tilkku on onneksi sopivassa kohdassa:


Siam-vetoketjupussukka on kooltaan seuraavanlainen:

  • Leveys ylhäältä noin 24 cm
  • Korkeus noin 17 cm
  • Pohjan leveys noin 8 cm.

Tällä kertaa vetoketjupussukkani sai sivuilleen lyhyehköt kiinnipito- ja roikotuslenksut, joten se ei ole mitään erityistä mallistoa.

Vuori on raidallinen, ja pussukassa on myös siätasku:


Voin vaikka levähtää laakereillani tovin, vähän niin kuin Siam-pussukka levähtää puutarhamme kiviportaalla, sillä olen saavuttanut pyöreän lukeman pussukkatantereella. Tämä on nimittäin vuoden 20. valmistunut tilkkupussukka.


Tällä puolella kissailkkua reunustava batiikkikangas on viher-puna-oranssi-keltasävyinen, ja alareunassa on vielä toinenkin batiikkipala. Yritin saada tavallista mielikuvituksellisemmat tikkaukseni näkymään kuvassa, mutta eivät ne taida oikein näkyä.

Siam-pussukka taitaa olla minulle mieluisin tänä vuonna ompelemistani, vaikka kaunein tämänvuotisistani on Kuutio-pussukka.

Kommentit

Irma sanoi…
Iloinen - sana tuli mieleen kun katsoin kuvaa pussukasta:) ennenkuin luin tekstiäsi. Toivottavasti uusi vuosi tuo tullessaan iloa meille kaikille:) Hyvää Uutta Vuotta ja paljon uusia kivoja/tai mitä vaan idoita tilkkurintamalla!
Sinikka sanoi…
Aurinkoinen pussukka!
Rupesin taas tutkimaan kankaiden rajapintoja. ja löytyihän niitä, kuva jatkuu seuraavassa palassa, vaikka on ihan eri kangasta. Etsipä: kissakankaassa kissasta näkyy vain selkä, takajalat ovat alla olevassa batiikissa. Toisella sivulla batiikin kiemurat jatkuvat alla olevassa sinisessä kukassa. Pari muutaa pienempää "ylivuotoa" on, niitä on melkein joka tilkkutyössä, kun rupeaa etsimään.
Ne eivät työtä pilaa, päinvastoin.
Saija sanoi…
Kivoja pussukoita syntyy tämän tästä. Kauniita molemmat lasagnetyöt. Hyvää uutta vuotta!
Birthe Marie sanoi…
Your bag is beautiful! I love all the colours and the cat is so cute! Happy New Year! :-)
Tiinatei sanoi…
Pirteä, sopisi hyvin aamuäreälle aamun piristykseksi!
Marle sanoi…
Taas ehkä yksi parhaimmista! En yhtään tiedä, monesko "yksi parhaimmista" tämä on.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.