ompelin vetoketjupussukan.

Ompelin valmiiksi yhden tekeillä olleista tilkkupussukoista ja annoin sille nimeksi Kuun pimeä puoli.  


Pussukkani asettui kuvattavaksi keskelle kevätkukkia (ja pihaan toissasyksynä siirtämiäni sitä edellisvuotisia jouluhyasintteja), joten se ei vaikuta kovin pimeältä, vaan paremminkin kepeältä.

Kuvasin pussukkaa myös sammaloituneilla kallioportailla. Portaat ja sammal näyttävät kuvassa hyviltä, mutta pussukka on valitettavan epävärinen.


Kevätkukkien keskellä musta näyttää mustemmalta:


Vaikea sanoa, kummasta puolesta pussukkaa pidän enemmän. Pimeästä puolesta, ehkä?


Pussukan nimi perustuu kahteen ajatukseen. Toisaalta näin vastikään elokuvan Iron Sky, missä kuunatsit asuvat kuun pimeällä puolella ja suunnittelevat maailmanvalloitusta. Toisaalta näin televisiosta dokumentin Pink Floydin albumista ”Wish You Were Here,” mistä mieleeni tuli heidän toinen teoksensa ”Dark Side of the Moon”. Kuun pimeä puoli on siis ollut esillä. Kun pussukassa nyt on tummaa väritystä ja harmaata, nimi tuntui sopivalta.

Tilkkupussukan sisäpuoli on kuitenkin valoisa. Ompelin sinne tällä kertaa kapeahkon ja syvänpuoleisen sisätaskun, johon voi asemoida vaikkapa kännykän.


Lähikuvassa näkyy ehkä vähän, että sisätaskun vuori on kellertävän vihertävää kangasta; Tilkunviilaaja-merkki on paikoillaan; ja vetoketjun päässä on siisti kangaslopuke.


Kun vuori on vaaleanpunasävyinen, vetoketjun värikin on looginen. Niin, ja onhan pussukan tilkkupinnassakin vaaleanpunaisen vivahteita.

Kuun pimeä puoli –tilkkupussukka on kooltaan seuraavanlainen: 

  • Leveys ylhäältä noin 24 cm 
  • Korkeus noin 17 cm
  • Pohjan leveys noin 5,5 cm (miten voi olla?!)
  • Kantolenkki on ommeltu 6cm x 43cm kaitaleesta, joten tämäkin pussukka on Street-mallistoa. 


Käytin tilkkupussukkaani 25-senttisen vetoketjun, jota kyllä lyhensin rutkasti. Tilkkupinnan alla on kerros jerseytä (leikkasin kulahtaneista olohousuistani paloja) ja tikkausvanu. Kaikki tikkaukset on toteutettu koneella suoralla ompeleella.


Kuun pimeä puoli –pussukan pohja näyttää normaalin värikkäältä. En malttanut puhdistaa valmista pussukkaa kissankarvoista, ja nyt kuvat vähän nolottavat. Kissankarvaisuus näkyy aivan liian hyvin!

Vai pitäisikö mainostaa, että tässä on tilkkupussukka turkissomistein?

Kommentit

Marle sanoi…
Kivan näköinen pimeys. Huomaan, että mukana on Karnaluks-kankaitakin. Ei niitä karvoja kannata nolostella. "..ja pohjan ulkopuolta lämmittämään on asteltu karvoitusta..." sopisi ihan hyvinmainostekstiksi.
Kauniin pussukan olet taas kerran saanut aikaiseksi,lisäksi kuvauspaikkasi on upea.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Tykkään tuosta pimeästä puolesta, vaikuttaa arvoitukselliselta. Kyllä toinenkin puoli miellyttää silmää ja sisältähän pussi hehkuu valoa ja herkkyyttä. Hyvä kokonaisuus ja osuva nimi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.