mansikkajädeä!

Tarjoilen tänään teille mansikkajädeä! En tietenkään oikeasti, vaan vetoketjupussukan muodossa. Uusin punainen Street-malliston tilkkupussukka sai nimittäin nimekseen Mansikkajäde.


Otin ompeluprosessin aikana kuvia ja tässä näkyvät tämän pussukkapuolen tikkaukset ehkä selvemmin kuin valmiin pussukan potretissa:


Toinen puoli pussukasta edessä. Puutarhassa on näin keväistä! Tulppaanit jäivät mataliksi joko siksi, että kanit söivät niiden lehdistä kärjet, tai sitten ne vain ovat taantuneet ja puutarhurin pitäisi huolehtia sekaan uusia kukkasipuleita.


Taskussa on uutta mallia Tilkunviilaaja-merkki. En tykkää siitä lainkaan. Se vetää ompelun aikana ja kiinnitystikkaus osuu j-kirjaimeen ja se on niin leveäkin. Onko teillä lukijoilla vinkkiä, missä hyvässä paikassa voisin teettää kunnon kangasmerkit itselleni? Nämä ovat ihan susia.


Ompelin toisen vuorikappaleen kahdesta palasta yhdistämällä. Leikkasin kankaasta ensin vinokaitaletta, josta teen matkalaukun nimilappuihin lenksut. Sitten leikkasin vuoripalat mahdollisimman säästeliäästi, minulla kun on kankaita niin perin vähän.


Mansikkajäde-pussukasta tuli sopivan topakka. Siinä on uutena ostettua collegejerseytä topakoittavana kerroksena ja sen lisäksi tietysti tikkausvanu.


Ennen vanhaan jäätelökioskit avattiin vappuna. Silloin sai syksyn ja talven kestäneen pitkän tauon jälkeen ensimmäisen kerran oikein jäätelötötterön. Ikinä en ottanut vaniljajäätelöä. Se oli vanhusten valinta. Itse valitsin aina suklaata, trioa tai tiikeriä.

Tilkkupussukka valmistui Vapun päivänä, joten sen nimeksi sopii vallan hyvin tuo Mansikkajäde.


Mansikkajäde-pussukan strategiset mitat ovat seuraavat:

  • Leveys ylhäältä noin 27 cm (ompelin tähän 25-senttisen vetoketjun)
  • Korkeus noin 17 cm
  • Pohjan leveys noin 6 cm
  • Kantolenksu ommeltu 43 cm pitkästä ja 6cm leveästä kaitaleesta taitellen. Tämäkin pussukka on Street-mallistoa.

Näytin valmista Mansikkajäde-pussukkaa tietysti perheenjäsenille. Tytär keksi poikaystävänsä kanssa tälle nimen. Mies kysyi ihmetellen, eikö tämä ole jo pitkään ollut hyllyllä esillä. Myönnän: tämä muistuttaa erittäin paljon Diana-vetoketjupussukkaa, eikä ihmekään. Onhan kummassakin käytetty paljon samoja kankaita.


Ihan pakko on tehdä seuraava pussukka täysin erivärinen kuin viimeaikaiset.

Kommentit

Hannele sanoi…
Tarkkasilmäinen mies sinulla - vaikka tikkauksistahan nuo kyllä erottaa, mutta niin pitkälle miehet eivät yleensä ole asiaan vihkiytyneet ;) Tällaisesta mansikkajäätelöstä minäkin tykkään!
Kauniin pussukan olet tehnyt.Toden totta,on mansikkajäätelöä.
Missä olet teettänyt merkkisi?Omani tilasin muistaakseni sellaisesta paikasta kuin euroteam....en löytänyt enää papareita,mutta nimi on jotenkin tuttu.Omistani en ole huomannut että vetäisivät.
Saija sanoi…
Ilmetty mansikkajäätelö ja hillolla! Sievä!
Marle sanoi…
Herkullisempi kuin mansikkajäde!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Jäätelö ei ole sellaista herkkua, jota erityisesti himoitsen, mutta ompelemasi pussukka on oikeaa herkkusilmänruokaa.
Tilkkureppu sanoi…
Ihanan mansikkajäde!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.