keskiviikko 27. elokuuta 2014

traktorinjäljet tilkkupintana.

Traktorinjälkiä muistuttavat tilkkublokit olivat ensin sommittelulattiallani valmiissa järjestyksessä.


Asettelin tilkkublokit seuraavilla periaatteilla:
  • Tummimmat tilkkublokit alareunaan 
  • Punertavat tilkkublokit oikeaan reunaan 
  • Kultaisen leikkauksen kohdalle kolme retrokuvioista tilkkublokkiani ja niiden nurkkaan blokki niin, että tummat jäljet näyttävät kulkevan blokkien poikki. 

Loput blokit asettelin vähän miten sattuivat menemään, ja raidat sikin sokin.


Ensimmäinen tilkkublokkirivi oli nopeasti ommeltu. Kuvasta saattaa saada sellaisen käsityksen, että blokkien raidat natsaisivat toisiinsa jotenkin, mutta eivät ne natsaa. Olisin tietysti voinut leikata blokit kurinalaisemmin, jotta raidat olisivat aina jokseenkin samalla kohdalla blokkia, mutta päätin olla välittämättä asiasta. Tilkkublokkien ompeleminen yhteen oli nytkin riittävän haastavaa.


Kaikki blokkien yhdistyssaumoihin päätyvät saumat olivat vinoja, niitä oli tiuhassa ja lisäksi kankaat olivat koko saumojen matkalta täysvinoon leikattuja. Ommellessa sai olla varovainen, etteivät lukuisat saumat kääntyneet väärin päin ja etteivät kankaat venyneet ompelemisen aikana.

Tässä blokkirivit kuitenkin jo valmiina, odottamassa, että ompelen pitkät saumat:


Ja tässä osa valmiiksi ompelemastani tilkkupinnasta. Kaikki saumat on nyt ommeltu!


Koska olen päättänyt, ettei työhön tule kehyksiä, tilkkupintani tarvitsee enää taustakankaan, ja sitten voinkin taas kiikuttaa sen Soilelle Töölön Tilkkupajaan longarm-tikattavaksi.

Ovatko leijuvat neliöt –tilkkutyöni ja tämä traktorinjälkimäinen tilkkutyö kuin yö ja päivä? Vähän siltä tuntuisi.

4 kommenttia:

Soile Kivinen kirjoitti...

Pää raksuttaa jo nyt ja miettii sopivaa tikkausta, modernia ja ehkä piikikästä, ei kukkia. Laitan viestin yhdestä mallista, jos saan kuvan siitä. Tai ainakin sivun.

Unknown kirjoitti...

Miten ahkerana olet ollut! Mieletön peitto taas tulossa, ei voi kuin ihailla -jälleen.

*VEKKI* kirjoitti...

Jestas miten kiva tästä tulee. Luulisi että tuo voimakas raitaisuus olisi liikaa, mutta ei missään tapauksessa, päinvastoin.

Amalia kirjoitti...

Hieno tilkkutyö kertakaikkiaan ja niin huolellista työtä, ei ole saumat miten sattuu kuten meikäläisen tilkkutöissä tuppaa olemaan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails