brumm-brumm!

…sanoo traktori, joka on tehnyt tällaiset sini-ruskeat, silittämättömät ja tasoittamattomat jäljet:


Minulla on tekeillä neljä uutta traktorinjälkiä muistuttavaa tilkkublokkia. Pystyin tässä kuumuudessa käyttämään juuri sen verran silitysrautaa, että sain silitetyksi värilliset kankaat kaitaleiden leikkaamista varten. Beigejä ja tummia kaitaleita minulla oli valmiina.

Pääsen esittelemään taas tilkkumokiani:


Alimmaisiin tummiin kaitaleisiin yhdistämäni värilliset kaitaleet ovat tietysti nurja puoli edellä. Kuinkas muutenkaan! Minun on aivan pakko toistaa tämä aloittelijan virhe aina muutaman työskentelyrupeaman välein.

Turkoosit kaitaleet mitoitin väärin – yksi 28-senttinen kaitale oli liian lyhyt. Tässä ei ole vaikeat palat, mutta silti leikkelen välillä mitä sattuu. Jouduin jatkamaan kaitalepariani, sillä en halunnut leikata uutta turkoosia kaitaletta. Jatkosauma näkyy toiseksi ylimmässä kaitaleparissa.

Jäännöspalasilpusta syntyy myös pieniä tilkkupalasia, joita voi yhdistää toisiinsa vaikka näin:


Taidan kuitenkin pidentää lyhimmiksi jääneitä pötköjä ennen kuin yhdistän näitä toisiinsa! En varmaan keksisi mitään käyttöä tämän muotoiselle tilkkupinnalle!

Hei, oli mukava lukea, että tykkäsitte punasävyisestä leijuvat neliöt –tilkkupeitostani (tai eihän se vielä ole valmis)! Kiitos kivoista kommenteistanne!

Kommentit

Irma sanoi…
Kuule, jos et noista virheistäsi kertoisi mitään niin emme me niitä välttämättä huomaisikaan:)
Lappeklipp sanoi…
Mokaamallahan saa oman "touchin" tyhön, kuuluu mun mielestä asiaan ja eihän sitä koskaan ole täysin tyytyväinen vaikka jonkun muun mielestä työ on täydellinen :o)
Upea siitä tulee jatka vain samaan malliin, tämä on tekstiilitaidetta!!!!!!!!!
Tiina sanoi…
Samaa mieltä Irman kanssa, pikaisesti kuvia katsoneena en mitään vikaa blokissa huomannut, tekstistä sitten.

Nurin olevia kankaita voi kyllä käyttää vaihtelua tuomassa, tässä hyvä esimerkki: http://beeinmybonnetco.blogspot.com/2014/08/nail-polish-mini-quilt-free-pattern-and.html

Ja jospa kuitenkin joskus kokeilisit yksivärisiä kankaita, niissä ei ole ainakaan tuota ongelmaa :)

Hyviltä näyttää sun ompelut!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.