perjantai 1. elokuuta 2014

ruusu(i)nen.

Jipii! Soile oli saanut leijuvat neliöni tikatuksi Töölön Tilkkupajan longarm-koneella, ja lopputulos oli uhkea – katsokaa vaikka:


Ai kröhöm, eiväthän tikkaukset tässä niin vielä näy, mutta tässä:


Vielä lähemmäs täytyy mennä. No tässä näkyy tikkauskuvio:


Valitsin itselleni poikkeavasti tikkauskuvion, jossa on selvästi kukkasia, ehkä ruusuja? (Olen aiemmin valinnut kukkia vain ”Villit kuviot” –tilkkupeittoni tikkaukseen, koska sen tilkkupinta toi mieleen kasvien kiipeilytukiristikon.) Soile ja minä ajattelimme, että pehmeämpi ja orgaanisempi tikkauskuvio sopisi suoralinjaiseen tilkkukuvioon. Olen tosi tyytyväinen sekä kuvioon että tikkauslankaan, joka oli vaihtuvavärinen ruskea.

Seuraavaksi suoristan peittoaihion ja ompelen reunakantin. Ostin vastikään Karnaluksista kanttinauhoja ja jo ostaessani suunnittelin, että joku niistä ehkä sopisi tähän työhön. Tiedän entuudestaan, miten VAIKEATA on zoomata juuri oikeimpaan kanttikankaaseen. Zoomaamisen jälkeen täytyy sitten vielä leikellä, ompelemalla yhdistää ja lopuksi silittää.

Olenko valittanut, että ompeluhuoneessani meillä makkarissa olisi kuuma? Ellen ole valittanut, niin nyt mainitsen, että voi hyvät ihmiset, siellä ei voi ajatellakaan silittävänsä!

Ensin katsoin, ettei tämä kantti ainakaan sovi yhtään:


Seuraavaksi huomasin, ettei tämäkään vaihtoehto ole hyvä:


Mutta katsoin uudelleen tuota ensimmäistä eli pelkkää punavalkoista kanttia ja sopiihan se tosi mainiosti peittoon! Siitähän ompelen!

10 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kaunis ja juuri sopiva tikkauskuvio tuohon peittoon! Olet ollut todella ahkera!!!! Joten olen taas kerran ihastuksissani kaikesta kauniista mitä näin, kun pitkästä aikaa täällä piipahdin ;) Hauskaa ja lämmintä viikonloppua!!

Marle kirjoitti...

Erittäin onnistunut peitto! Nuo tikkaukset ovat todella kauniit. En ole koskaan tehnyt reunoja valmiista kanttinauhasta, mutta kaipa se taitavalta onnistuu.

Poutapilvi kirjoitti...

Kaunis peitto ja tikkauskuvio, värit liukuvat ihanasti. Minä olen tehnyt vain kaksi vauvan peittoa ja käytin kyllä valmista kanttinauhaa. Ehkä näin aloittelijana on vielä lupa päästä helpolla.

Irma kirjoitti...

Puna-valkoinen kantti sopii kyllä hyvin hienoon valmistuvaan töhösi:)

Soile Kivinen kirjoitti...

Ihana peitto ja hauska tilkkumalli-idea. Kauniiden kankaiden sinfoniaa!

Schulz Family kirjoitti...

It is just gorgeous. The quilting looks amazing. Isn't it incredible how different binding makes things look completely different.

Tiinatei kirjoitti...

Vautsi! Niin kaunis tikkauksineen, kantteineen, kaikkineen!

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Kauniin peiton olet taas ommellut. Ruusuinen tikkaus sopii hyvin. Punavalkoinen kantti näyttää oikein sopivalta.

*VEKKI* kirjoitti...

Kyllä on niin komee peitto taas. Aivan ihanat tikkaukset. Oletko laskenut montako peittoa olet tehnyt?

tohveli kirjoitti...

Tämä on niin kaunis ja iloinen peitto! Pinterestistä olen alkuperäisen myöskin bongannut ja kankaatkin ovat jo valittuina. Pari keskeneräistä pitää vaan tehdä loppuun ennen kuin pääsee kuoseja mallaamaan ja ompelemaan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails