maanantai 16. kesäkuuta 2014

tilkkulehti.

Olen silloin tällöin ostanut American Patchwork and Quilting –lehden, koska ensimmäisestä ostamastani numerosta sain mallin Jäätelökesä-tilkkupeittooni. Muista numeroista en ole tainnut ihan peittomallia löytää, mutta jokusia hyödyllisiä tiedonmuruja lehdissä on ollut ja aina joku ideantynkäkin sentään.

Kesäkuun 2014 numero on tänään käsillä.


Lehdessä on kiinnostavalta näyttävä blokkiohje ja peittomalli, joka kuitenkin vaatii noin kolmen metrin palat kahta eri kangasta – muut kankaat voivat olla mitä tahansa ja minun tilkkupinnassani varmasti olisivatkin. En siis voi heti toteuttaa tuota mallia, vaikka mieli tekisikin.

Ehdottomasti kiinnostavin juttu tässä numerossa kertoo kuitenkin kuosien valitsemisesta. Weeks Ringle –niminen suunnittelija neuvoo, miten kankaat saa toimimaan keskenään.


Jutussa ratkaistaan ilmeisesti melko yleinen ongelma, eli kun kankaita on varastossa vaikka kuinka paljon ja vaikka minkälaisia, mutta mitään järkevää niistä ei keksi tehdä. Minun kangasvarastooni liittyvät ongelmat ovat toisenlaisia, mutta juttu oli silti to-del-la mielenkiintoinen!

Yksi esimerkki näytti, millainen printtivalikoima voidaan noukkia sointumaan ”vaikeaan kuosiin,” johon rooliin oli valittu Kaffe Fassettin erittäin iso- ja kummalliskukallinen kangas.

Toinen esimerkki näytti, millaiset kankaat komppaavat parhaiten retrotyyppistä kuviota ja mitkä eivät.

Yhteen väriin perustuvaan tilkkutyöhönkin annettiin käytännön ohjeita.

2 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Kadehdin aika harvoja asioita pääkaupunkiseudulla asujilta, mutta yksi on, että voi kävellä kirjakauppaan ja ostaa tilkkulehden. Niitä lehtiä ei juuri tänne periferian kauppoihin eksy. Toinen ja kolmas on kaikenmaailman näyttelyt sekä teatteri ja neljäs, että voi PISTÄYTYÄ Tallinnassa - mutta siinä ne kateuden kohteet taisivat ollakin. Tilasin joskus tuota lehteä kotiin, mutta tilaus oli niin sikakallis, että totesin, saavani sillä rahalla aika monta metriä kangasta.

Poppy kirjoitti...

Kiinnostavan kuuloinen artikkeli kuosien yhdistelemisestä; taidanpa hankkia lehden! Tuolla kaapissa on muutama "eriparinen" kangaspala..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails