kaksi tilkkusommitelmaa.

Olen leikellyt suorakaiteita leijuvat neliöt –tyyppiseen tilkkutyöhön kirjaimellisesti hiki päässä! Työskentelytilassani on kesähelteillä kuuma!

Laskin tarvitsevani yhteensä 35 isoa suorakaidetta, ehkäpä kaikki eri kuosia, ja pienet suorakaiteet päälle. Paloja on nyt 30 eri kankaasta ja olen päässyt sommittelemaan tilkkupintaa.

En tutustunut luonnoksiini, vaan ladoin paloja vierekkäin ja päällekkäin. Ajattelin, että sommitteluidea hypähtäisi mieleen katsellessani koepintaa.


Ainoa ajatus tätä katsellessani oli, ettei tule mitään, vaan kummalliselta näyttää. Ei mitään ideaa! Sitten katsoin ääriviivapiirrostani, jonka perusteella laskelmoin palamenekkiä ja eri palojen asemointia. Neliöt leijuvat toisiinsa nähden limittäin, joten palatkin kannattaa järjestää limittäin.


Nyt sommitelma alkoi näyttää joltakin. Minulla oli vain muutama tuokio aikaa levitellä kankaita sommittelulattialle, joten asettelu vaatii yhä virittelyä.

Näen ottamistani kuvista tositilannetta helpommin, mitkä kohdat vaativat muutoksia. Esimerkiksi tummat palat – voisin asetella pinnan ”alareunaan” sekä punaiset että vihreä-punaiset/vihreät palat. Tai ehkä kokoan alareunaan yhdistelmän tumma-vaaleampi-tumma-vaaleampi.

Pääasia on kuitenkin, ettei tilkkupinta enää näytä toivottomalta. Uskon tästä syntyvän kivan tilkkupinnan, kun järjestelen paloja vähän lisää.

Kommentit

Schulz Family sanoi…
liking it so far. Love the background fabric you have chosen
Kangastuksia sanoi…
Ehdoton suosikkini on alimmainen asettelu. Pidän siitä, että tummat ja vaaleat palat ovat sopusuhtaisesti toistensa lomassa.

Olet varmaan itsekin huomannut itsessäsi asetella tilkkupinnan värispektrin mukaisesti. Ilmeisesti se on sinulle sisäsyntyistä :)

Esimerkiksi minulta tämä ominaisuus puuttuu ihan kokonaan. Joutuisin pinnistelemään kovasti ennen kuin saisin sateenkaaren värit järjestykseen. Ehkä myös tämän vuoksi tykkään alimmaisesta tilkkupintasuunnitelmasta.
*VEKKI* sanoi…
Tuo tiiliskiviladonta eli alimmainen on oikein kiva.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.