keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

terveisiä Tallinnasta!

Vähän on huono omatunto – mutta onneksi vain vähän – sillä olen viikon sisällä toteuttanut kahta Tilkkutie-blogin Tiinatein hieman kadehtimaa suurkaupunkilaisuutta. Olen kävellyt lehtihyllylle ja valinnut sieltä kivan tilkkulehden ja olen myös pistäytynyt Tallinnassa. Anteeksi vähän.

Olen käynyt Tallinnassa monta kertaa ja viipynyt siellä pistäytymistä pidempäänkin, mutta ohjelma on aina ollut sellainen, etten ole päässyt kangasostoksille Karnaluksiin. Enkä tietysti moneen aikaan edes tiennyt koko tarunhohtoisesta Karnaluksista.

Minua valistettiin kyllä, että ennen täällä olivat hinnat paljon huokeammat, mutta aivan riittävän huokeilta ne minusta vaikuttivat ja niinpä voinkin näyttää kauniit kukkaterveiset Tallinnasta:


(Niin, ja pilkkuterveiset.) Vasemmanpuoleista kukkakangasta ostin vieläpä niin paljon, että ehkä saan siitä melkein koko taustakankaan tilkkupeittoon. Joskus niinkin!

Eiliseen tilkkublokkipohdintaani liittyen, tässä neutraaleita tummia ja vaaleita kankaita niin paljon, että yhteensä löytyy kyllä kolmekin metriä kaitaleiksi leikattavaksi:


Kolmas kangas oikealta ei ole Karnaluksista, vaan toisesta, vähän eurokangastyyppisestä kaupasta siinä lähistöllä.

Ostin myös nättiä, hempeän herttaista lintukuvioista kangasta. Se ei ollut parhaimmillaan kukkakankaiden kanssa samassa kuvassa, joten se pääsi eri kuvaan:


Karnaluksissa lyhin mitta oli metrin, mutta ostin tämän Töölön tilkkupajan Soilen kanssa puoliksi. Hänen voin kuvitella ompelevan tästä ihanan pussukan. Itse voisin ehkä huolellisleikata (fussy cut) lintuja irti ja istuttaa tilkkulintupönttöön.

Kas, Soile on myös blogannut eilisestä pistäytymisestämme. Hänen Karnaluks-innostuksensa on lievästi sanottuna lievää.

Vielä ostin 10m kolmea puna-valkoista kanttinauhaa. Ehkä näistä joku sopii joskus johonkin tilkkutyöhön. Säästäisin pitkän tovin, kun voisin välillä käyttää valmista kanttia eikä tarvitsisi lähteä itse sitä tekemään. Myös muutamia tikkauslankoja päätyi ostoskoriin.


Onneksi tilkkuystävälläni Marilla (tuttu Ranskan-matkalta) oli mukanaan tilava vedettävä matkalaukku. Olisi siinä olkapää ollut kovilla, kun olisin muutaman tunnin kanniskellut koko ostosmäärääni! En osannut kuvitella, että päätyisin tekemään näin mittavat hankinnat.

Eipä tässä mitään! Nyt on täysi rauha lähteä leikkelemään uusia tilkkublokkeja! Ehkä jotain muitakin tilkkublokkeja kuin kalanruotokuvioisia – kankaita kyllä riittää nyt moneen!

9 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Saat vähän anteeksi :D. Yritän torjua kateudenpistoksia avaamalla kangaskaappini oven ja silittelemällä olemassa olevia kankaitani (niitäkin on!).Ihania ostoksia, nuo kanttinauhat ovat minulta jääneet kokonaan huomaamatta, kun en ole jaksanut perehtyä Karnaluksin mittavaan nauhavalikoimaan. Minulla on muutamaa samaa Karnaluksista ostettua kangasta kuin sinulla, mutta eri värisenä.

Tilkkureppu kirjoitti...

Mahtavat ostokset:)
Olen kerran käynyt Karnaluksissa ja olihan siellä tavaraa, ei kaikkia muistakaa, pitäisi käydä uudestaan. Mukavaa juhannusta!

Hannele kirjoitti...

Ihania ostoksia - alkoi heti tehdä mieli shoppailemaan :)

Unknown kirjoitti...

Noin ihania kankaita Karnaluksista!! Kerran kävimme Tyttären kanssa, en silloin ollut kangasostoksilla. Täytyy mennä uudestaan. Lähellä oleva kauppa taitaa olla kanga dzungel, sieltä olen kyllä ostanut kankaita.

Unknown kirjoitti...

Noin ihania kankaita Karnaluksista!! Kerran kävimme Tyttären kanssa, en silloin ollut kangasostoksilla. Täytyy mennä uudestaan. Lähellä oleva kauppa taitaa olla kanga dzungel, sieltä olen kyllä ostanut kankaita.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Ei ollut kanga dzungel, sieltä emme löytäneet mitään. Tämä oli tosi lähellä Karnaluksia ja siellä myytiin muutakin kuin kankaita. Esim lankoja ja nappeja. Olisin ostanut ihanat pupukuvioiset napit, mutta mihin tarvitsisin? Samaten oli kaunis puuvilla, joka olisi ollut sopivan värinen vaatteeksi minulle. Ompelisinko? Ehkä en. Hamekangaskin olisi ollut, upea villaruutu, jonka toisessa reunassa oli samasta villasta rytistettyjä ruusuja. En saa hamettakaan aikaiseksi, joten sinne jäi.

Kangastuksia kirjoitti...

Kivoja kankaita. Tummille kankaille olisi minullekin käyttöä. Millaisia metrihintoja Karnaluksissa on?

Tekisi mieli käväistä Tallinnassa tarkistamassa epäilykseni, että palvelu on sittenkin parantunut huimasti sikäläisissä kaupoissa Neuvosto-Eestin ajoilta. Silloin ei ollut puhettakaan, että asiakas kävisi käsiksi kaupan tavaroihin ennen kuin oli maksanut ostoksensa. Erityisesti kirjakaupassa tämä oli haasteellista. Tykkään nimittäin selailla kirjoja ennen ostopäätöstä. :D

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Suurin osa kangasostoksistani maksoi 7,20eur/m. Joku oli kyllä halvempaakin.

En valita palvelusta, vaikka yksi myyjä ei meitä neuvonutkaan. Leikkaajat olivat perusystävällisiä eikä kassankaan toiminta mitenkään ärvöttänyt.

Kankaita sai rauhassa selailla ja kaikkea muutakin. Meillä kului kaupassa kaksi tuntia ihan huomaamatta.

Kangastuksia kirjoitti...

Niin, tulin näköjään kommentoineeksi sinun blogiisi matkakumppanisi mielipiteisiin Karnaluksen palevlutasosta. Oikeastaan olisi pitänyt kirjoittaa osa edellisestä kommentista hänen blogiinsa eikä sinun. :)

Hyvä tietää, että Karnaluksen hinnat vastaavat Suomen hintatasoa. Se ei kuitenkaan estä pistäytymästä kauppaan, jos joskus olen liikkeellä lahden toisella puolella.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails