sunnuntai 11. toukokuuta 2014

valmis tilkkupussukka.

En varmaan ole pitkään aikaan saanut pussukkaa näin nopeasti valmiiksi! Edellisenä päivänä tikkaus oli vielä vaiheessa ja jo seuraavana pussukka poseerasi pihan kulahtaneella puutarhapenkillä. Tässä hän on: ”Ei pöllömpi” –tilkkupussukka:


Käänsin seuraavaa kuvaa varten pussukan toinen puoli eteen ja laskin sen kulahtaneille betonilaatoille, joiden saumoista puskee kovaa vauhtia voikukkaa esiin:


(Kuvistani voi yleensä päätellä, että teen mieluummin tilkku- kuin puutarhatöitä.)

Vähän vetoketjua avaamalla näkee vihertävään tilkkupintaan kivasti soinnahtavan vuorikankaan, jossa on jälleen Tilkunviilaaja –kangasmerkki:


Koska vuorikappaleet eivät näy valmistujaiskuvissa, näytän ompeluaikaisen kuvan:


Taas olivat tilkkutöiden taustakappaleista leikatut jäännöspalat hyödyllisiä! Silitin kolme erilaista kaistaletta, suoristin reunoja ja ompelin yhteen. Leikkasin vuorikappaleet kaksinkertaiseksi taittamastani kappaleesta. Siksi ne ovat näin samanlaiset.

Kerronpa vielä, että pussukka valmistui vähän liiankin kiireellä. Ompelin nimittäin yhden kaitale-kaitaleen pöllökuvioiseen kankaaseen ylösalaisin siihen nähden kuin olin ajatellut.


Kuvan oikeaan reunaan sijoittuvassa alakulmassa oli mielestäni mielenkiintoisempia kangassommitelmia ja olisin halunnut sijoittaa sen vetoketjureunaan. Jossain vaiheessa pala kuitenkin kääntyi näin päin. No, ihan ookoo se on näinkin.

Sitten zoomaillaan ylhäältä alas:


Ja alhaalta. Pohjaan osui tällaisia kankaita:


Sivukuvasta näkee, että tällä kertaa pussukan kumpikin puoli on suunnilleen saman värinen.


Oikeasti pussukka ei ole vino, vaan penkki on vino!

Yksi vielä.


Ompelin Ei pöllömpi –tilkkupussukan samaan tapaan kuin Lennä, lennä –pussukan eli tilkkupinta on tikattu kiinni flanellipala-tikkausvanukerroksiin.

Tilkkupussukallani on hiukan kielteiskaikuinen nimi, mutta en voinut edes harkita sille muuta nimeä. Ainoa nopeasti mieleen tullut vaihtoehto oli ”Huhuu,” eikä se kuulostanut oikealta. Pussukka kun ei vielä edes ole pöllömpi! Se on kivan kokoinen ja mukavan jäpäkkä ja ah, miten kiva katseenvangitsijakangas siinä on, kiitos Töölön tilkkupajan Soilen, joka antoi kankaan minulle.

Ei pöllömpi –pussukka ei siis ole pöllömpi mitoiltaan, nimittäin
  • Leveys ylhäältä 26,5 cm 
  • Korkeus 20,5 cm 
  • Pohjan leveys noin 9,5 cm. 
Sivusaumassa on pieni kiinnipitolenksu.
Vetoketjuna käytin 25-senttistä ketjua, jonka kumpaankin päähän ompelin kangaspalat,

Hieno tar kysyi, myisinkö pussukan ja kyllä vain myyn, jos 28 euron hinta kuulostaa sopivalta. (Jos pussukka täytyy lähettää postitse, lisään postikulut päälle.)

9 kommenttia:

Schulz Family kirjoitti...

A great quick finish. Love the comment about quilting more than gardening!!!

Soile Kivinen kirjoitti...

Niin ihana pussukka taas! Lisää Tilkunviilaajan pussukkasatoa on nähtävillä Laakson sairaalassa Syyringin näyttelyssä.

Unknown kirjoitti...

Kyllä vaan sopii! Asun koillis-Helsingissä...

Tilkkureppu kirjoitti...

Kertakaikkiaan ihanan värinen pussukka ja hieno! Tykkään tästä pussukasta todella paljon :)

Marle kirjoitti...

Ihana kevätpussukka. Ja se vetskarilenksukin niin automaattisesti laitetettu, ettet siitä edes sanaakaan maininnut. Pöllökangas on kivaa ja suorat tikkaukset ryhdikkäitä.

*VEKKI* kirjoitti...

Tosi nätti kevään vihreä.

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Ei todellakaan pöllömpää. Sinulla kukkii upeasti kevät pussukassasi. Samaa mieltä puutarhatöiden kiinnostavuudesta ja mielestäni voikukka on oikein kaunis kukka.

Puutarhaelon Riitta kirjoitti...

Olet valinnut todella kauniisti sointuvat värit tähän kassiin. Alkaa ihan tebdä mieli kaivaa vanhat tilkkutyöt esiin.

Kuopion kukotar kirjoitti...

Kivoja pöllöjä! Väritkin sointuvat, vaikka ovatkin tosi erilaisia kankaita. Olet ilmeisesti käyttänyt aiemmin kertomaasi värinmääritysmenetelmää joka meni jokseenkin näin: se on vihreä, jos sen sellaiseksi päätän. Menetelmä toimii myös minulle.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails